8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMarcel Tundrea, achitat de magistratii Curtii de Apel Brasov

Marcel Tundrea, achitat de magistratii Curtii de Apel Brasov

Magistratii Curtii de Apel Brasov au respins apelul facut de reprezentantul Parchetului in dosarul lui Marcel Tundrea, care a executat o pedeapsa de 12 ani de inchisoare pentru omor. In urma deciziei judecatorilor inculpatul a fost achitat.

Testul ADN, dar si declaratia unui martor il indica pe Tundrea nevinovat in cazul crimei de la Pojogeni. Acesta a fost acuzat de catre procurorul Ion Diaconescu din Gorj de viol si omor comis asupra unei tinere.
Mioara Gherase, in varsta de 14 ani, a fost gasita decedata in apropierea comunei Pojogeni. Anchetatorii au stabilit ca fusese violata si apoi ucisa. In urma declaratiei unei femei in varsta de 70 de ani, Marcel Tundrea a fost arestat si judecat. El a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare.
In urma repetatelor apeluri in justitie, cazul a fost reluat pentru cercetare, mai ales ca batrana care declarase ca Tundrea este faptuitorul crimei si-a retras acuzatia inainte de deces, cand a dorit sa se si impartaseasca unui duhovnic. Eliberat din inchisoarea din Targu Jiu dupa ce executase 12 ani de detentie, din care un an la inchisoarea Rahova si opt luni la Jilava, condamnatul a fost pus in libertate.
Intrebat pe cine considera vinovat in cazul crimei de la Pojogeni, Marcel Tundrea a declarat ca este problema justitiei sa rezolve acest caz. De asemenea, a afirmat ca va da in judecata statul roman, cerand despagubiri de pana la un miliard de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă