10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialDanut, fiul lui Tortica, regele rromilor, a "uitat" sa dea banii la...

Danut, fiul lui Tortica, regele rromilor, a “uitat” sa dea banii la Fisc

Dupa cum este cunoscut la Costesti, domneste peste toti rromii de pretutindeni dintr-un palat de arama regele Tortica, pe numele sau civil Ilie Badea Stanescu. Ilie Badea Stanescu a fost uns in 2004 regele rromilor de pretutindeni de insusi episcopul Argesului si Muscelului Calinic, chiar in Sala Tronului din Manastirea Curtea de Arges. “Investirea” s-a facut contra sumei de 100.000 euro, pentru P.S. Calinic. Regele Tortica il are ca urmas la tron pe beizadeaua Danut Tortica. Regele Tortica detine SRL-ul “Precizia”, beizadeaua detine firma “Avesta Company” SRL. “Precizia” regelui Tortica se ocupa cu recuperarea si prelucrarea deseurilor feroase si neferoase, in vreme ce “Avesta Company” – cu comercializarea produselor finite ale firmei “Precizia”. Firele acestei afaceri ajung pana la “Tubinox” Bucuresti, iar de-aici in toate rafinariile patriei, care se achitau de datorii fata de cele doua firme ale casei regale din Costesti prin compensari cu produse petroliere.
“Precizia” regelui Tortica, spre exemplu, cumpara tevi uzate cu 2 $/kg si le vindea dupa prelucrare cu 12,5 $/kg. Si le vindea “Avestei Company”, firma ce apartine beizadelei regale, Danut Tortica. Numai ca “Avesta Company” este doar un “popas” in lungul traseu al tevilor prelucrate la “Precizia” regelui Tortica. De la “Avesta Company” tevile ajungeau la “Tubinox” Bucuresti. De ce tocmai la “Tubinox”? Pentru ca “Tubinox” era singura care certifica din punct de vedere calitativ fiabilitatea tevilor prelucrate de “Precizia”. De la “Tubinox”, tevile ajungeau, insotite de certificatul de calitate, in rafinariile patriei. Si, cum toate rafinariile au sute de km de conducte uzate fizic si moral, expirate ca termen de garantie si functionare, cumparau pe rupte tevile casei regale din Costesti.

Caruselul compensarilor

Cumparau desigur, dar, cum erau sarace, rafinariile plateau in “natura”. Adica dadeau “Avestei Company” produse petroliere de 12,5 $/kg de teava prelucrata de “Precizia”. Da, dar cati printi sau mostenitori de tronuri au fost vazuti in Romania vanzand carburanti la pompa?! De ce ar fi facut-o tocmai beizadeaua regelui Tortica, Danut Tortica!? A gasit fara sa fi cautat prea mult o firma care sa preia carburantii rezultati din compensari cu rafinariile patriei si i-a comercializat la propriile pompe. Aici se inchide cercul. Noi mai adaugam doar cifrele de afaceri ale “Avestei Company” intre anii 2000-2002, care au fost de peste 40 miliarde lei/an.

Disparut fara urma

In anul de gratie 2004, anul ungerii ca rege al rromilor de pretutindeni a lui Ilie Badea Stanescu acesta, odata ajuns rege, si-a vandut “Precizia”, firma prelucratoare de materiale feroase si neferoase, unui “afacerist” din Dragasani. “Afacerist” care de vreo 2 ani este de negasit. Dat disparut si-n urmarire generala. Sunt vehiculate doua presupuneri: fie ca ar fi fugit din tara, fie ca este deja oale si ulcele din cauze cat se poate de… neprevazute si sa fi fost ingropat cu toata documentatia contabila a firmei “Precizia”. Beizadeaua regelui Tortica, Danut, este cercetat penal intr-un dosar intocmit in 2004 de anchetatorii DIICOT Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă