30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialBuzău: Mort de frig în casă

Buzău: Mort de frig în casă

Un bărbat de 60 de ani, din localitatea Scurtești, judeţul Buzău, a fost găsit în comă, cu hipotermie, şi a murit în ambulanţă, în drum spre spital, informează Mediafax. Bărbatul locuia singur.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Buzău, Rodica Corneci, bărbatul a fost găsit îngheţat în locuinţa sa de către vecini, care au sunat la 112. La sosirea ambulanţei, bărbatul încă mai respira, iar temperatura corpului era de doar 26 de grade Celsius.

Conform sursei citate, buzoianul se afla în comă când a fost prelat de ambulanță pentru a fi transportat la Spitalul Județean Buzău, însă în drum spre unitatea sanitarăa intrat în stop cardiorespirator și a murit. "A fost găsit în stare de hipotermie, inconștient. Aflat în comă, bărbatul a fost preluat spre a fi transportat la spital, dar a murit în ambulanță. Au fost efectuate manevre de resuscitare, mai multe minute, însă fără niciun răspuns”, a declarat Corneci.

Bărbatul mort locuia singur, în condiții insalubre, în casă fiind foarte frig. Vecinii spun că bărbatul obișnuia să consume alcool și să adoarmă fără şă facă focul. Potrivit lui Corneci, decesul, primul de acest fel din județul Buzău în această iarnă, a fost raportat Direcției de Sănătate Publică ca fiind cauzat de ger.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat, luni, că începând de marți și până vineri vremea va fi geroasă în toată ţara, cu temperaturi minime sub minus 15 grade şi, în unele zone, sub minus 25 de grade, în timpul zilei temperaturile maxime fiind între minus zece şi zero grade.

Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă