Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Congresul Mondial al Ziarelor In perioada 29 mai - 01 iunie are loc la Seul, Republica Coreea, Congresul Mondial al Ziarelor, organizat de Asociatia Mondiala a Ziarelor (World Association of Newspapers - WAN), cel mai important eveniment ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Congresul Mondial al Ziarelor

In perioada 29 mai - 01 iunie are loc la Seul, Republica Coreea, Congresul Mondial al Ziarelor, organizat de Asociatia Mondiala a Ziarelor (World Association of Newspapers - WAN), cel mai important eveniment anual al industriei mondiale a ziarelor. Anul acesta, la congres participa 1.400 de directori de ziare, redactori-sefi sau reprezentanti ai unor organizatii de mass-media din 80 de tari. Pe parcursul congresului se vor dezbate teme de interes pentru industria presei, intre care: renasterea industriei ziarelor, strategii de succes, adaptarea ziarelor la noile tehnologii informationale. Forumul Mondial al Editorilor, ce se va desfasura in paralel, va aborda teme legate de retelele editoriale, formele neconventionale de jurnalism si implicatiile pe care reglementarile legislative privind viata privata le are asupra activitatii presei scrise. Anul acesta, laureatul premiului Pana de Aur pentru libertatea presei a fost desemnat Mahgoub Mohamed Salih, pentru activitatea sa in directia impunerii presei necenzurate si a drepturilor omului in Sudan, care a primit premiul in prezenta presedintelui Republicii Coreea, Roh Moo-Hyun. Tema mesei rotunde anuale privind libertatea presei a fost lupta impotriva coruptiei. Cu sprijinul financiar al Bancii Comerciale Romane, CRP este reprezentat la congres de George Ene, secretar general.

BNR lanseaza un set de monetarie dedicat trecerii la leul greu

Banca Nationala a Romaniei va pune in vanzare, in scop numismatic, prin ghiseele sucursalelor Cluj, Iasi, Timis si Bucuresti, un set de monetarie dedicat trecerii la leul nou. Acesta va contine monedele metalice de 1 ban, 5 bani, 10 bani si 50 bani, apartinand noii emisiuni monetare. Setul va fi lansat in circuitul numismatic incepand de astazi, a anuntat Banca Centrala.
Cele patru monede vor fi prezentate intr-o caseta dreptunghiulara din metacrilat transparent, fiind incastrate in lacasuri speciale, pe o plansa. Pe fata acesteia este reprodusa imaginea cladirii Bancii Nationale, iar pe verso sunt prezentate caracteristicile tehnice ale noilor monede. Tirajul maxim al acestei emisiuni numismatice, destinat vanzarii in tara si strainatate, este de 5.000 de exemplare, iar pretul de vanzare este de 46.218 lei vechi/set, respectiv 4,62 lei noi/set. Monedele prezentate in acest set de monetarie vor avea putere circulatorie incepand cu 1 iulie 2005.

Cadrele sanitare protesteaza in Bucuresti

Federatia "Sanitas" va organiza joi, 2 iunie a.c., un miting si un mars de protest in Capitala. Protestul va incepe la ora 11, in Piata Revolutiei, dupa care coloana de manifestanti se va deplasa pe traseul Bdul Magheru, Piata Romana, Piata Victoriei. Organizatorii estimeaza participarea catorva mii de persoane. Sindicalistii cer garantii pentru plata salariilor, acordarea a 20 de tichete de masa si pentru plata celui de-al 13-lea salariu.
De asemenea, se solicita renuntarea la disponibilizarile de personal. Reprezentantii "Sanitas" au atentionat ca, daca nu se vor finaliza negocierile pentru contractul colectiv de munca la nivel de ramura sanitara, se vor face demersurile pentru declansarea grevei de avertisment si a grevei generale.

R. Cristea

Citește totul despre:

Comentarii

loading...