14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024

Breviar

E.ON promite investitii de 200 milioane de euro la Distrigaz Nord

Ministerul Economiei si grupul E.ON Ruhrgas AG au finalizat ieri contractul de privatizare a societatii Distrigaz Nord. Pentru plata pachetului de actiuni reprezentand 30% din capitalul social al Distrigaz Nord, concernul german a platit 125 milioane de euro, iar pentru subscrierea aferenta majorarii de capital social E.ON Ruhrgas a varsat suma de 179 milioane de euro, dobandind astfel 51% din capitalul social majorat. Dupa cum a declarat cu acest prilej Ulrich Schoeler, presedintele Consiliului Executiv al E.ON Ruhrgas International, in urmatorii 6-7 ani este programata realizarea unor investitii de circa 200 milioane de euro pentru modernizarea si extinderea retelei de gaze administrata de Distrigaz Nord. In acest moment, grupul german este cel mai mare furnizor privat de utilitati din lume in domeniul energetic, deservind beneficiari din Germania, Austria, Benelux, Franta, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Elvetia etc.

Adrian Stoica


Sindicatele nu accepta anularea contractelor colective

Confederatiile sindicale reprezentative sunt decise sa declanseze proteste de strada daca Guvernul va anula contractele colective de munca la nivel national. O astfel de cerere de anulare a contractelor colective de munca a venit din partea reprezentantilor Fondului Monetar International.
“Desfiintarea contractelor colective de munca este o aberatie pe care nu o vom accepta sub nici o forma, nici macar la nivel de negociere de principiu. Apreciem pozitia premierului Calin Popescu Tariceanu fata de solicitarea de renuntare la contractele colective de munca si speram sa-si tina promisiunea”, a afirmat Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical. De asemenea, si ceilalti lideri sindicali au anuntat ca nu vor accepta o asemenea masura. Presedintele CNSLR-“Fratia” a afirmat ca o asemenea decizie venita din partea autoritatilor ar avea ca rezultat o miscare de protest sindicala care ar putea bloca activitatea din economia nationala.

Romulus Cristea

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă