Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Cozi imense la farmaciile din Valea Jiului La farmaciile din Valea Jiului s-au format cozi fara precedent si sute de bolnavi au asteptat ore in sir pentru a-si putea ridica medicamentele de pe retetele prescrise de medici. In Valea ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.06.2005 - 00:00
Cozi imense la farmaciile din Valea Jiului

La farmaciile din Valea Jiului s-au format cozi fara precedent si sute de bolnavi au asteptat ore in sir pentru a-si putea ridica medicamentele de pe retetele prescrise de medici. In Valea Jiului, pana acum nu s-au inregistrat astfel de situatii, mai ales ca cel putin pana la jumatatea lunii se puteau onora retetele compensate sau gratuite. La ora actuala, din cauza crizei din sistemul medical, oamenii se tem ca nu-si vor putea achizitiona medicamentele de care au absoluta nevoie si au stat zile in sir la cozi foarte lungi ca nu cumva sa se termine fondurile alocate pentru retetele gratuite sau compensate. Situatia este ingreunata si de modificarile repetate ale soft-urilor calculatoarelor din farmacii. Farmacistii spun ca de la inceputul anului au fost obligati sa modifice de patru ori soft-ul, iar la sfarsitul saptamanii trecute s-a mai produs o modificare, dat fiind faptul ca si listele cu medicamente compensate sau gratuite se modifica. Ultima schimbare a dat insa frisoane multor bolnavi cronic, cei care au nevoie de medicamente din import, care acum nu se mai compenseaza. De asemenea, nici retetele pentru bolnavii de epilepsie nu vor mai fi gratuite, iar medicatia din import, extrem de scumpa pentru multi dintre cei care au absoluta nevoie, va trebui cumparata.

500 de locuri in tabere pentru copiii sinistrati

Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT) va oferi in aceasta vara 500 de locuri in taberele scolare pentru copiii sinistrati din Banat - a anuntat, la Timisoara, Borbely Karoly, presedintele acestui organism, infiintat de curand. Borbely, care in acest week-end a vizitat zonele calamitate din Timis pentru a imparti jucarii si dulciuri copiilor sinistrati, a mai precizat ca la ora actuala in tara exista 198 de tabere, care insa (cele mai multe) nu ofera conditii decente de cazare si masa. Pentru a le aduce la standarde acceptabile ar fi necesare reparatii capitale serioase, ceea ce ar presupune un efort financiar de 260 miliarde de lei. Din pacate, doar un sfert din aceasta suma ar putea fi acoperita de la buget, iar pentru restul vor trebui gasite alte surse de finantare - a mai spus seful ANT. Pe de alta parte, Borbely este decis sa inchida toate taberele care nu pot oferi copiilor conditiile minime impuse de lege, ceea ce, practic, inseamna ca o mare parte dintre elevi isi vor putea lua adio in aceasta vacanta de vara de la a mai merge in tabara.

Noi reglementari interne pentru breasla arhitectilor

Breasla arhitectilor are un nou set de reglementari interne, conforme cu ultimele completari ale Legii de organizare si exercitare a profesiei de arhitect. Noile reglementari au fost discutate cu prilejul celei de-a III-a Conferinte nationale a Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR). La lucrarile acesteia au participat ca delegati arhitecti si conductori-arhitecti din toate cele 20 de filiale teritoriale ale Ordinului Arhitectilor.

Pod pentru comuna suceveana Berchisesti

Guvernul a alocat suma de 3,2 miliarde lei comunei Berchisesti, judetul Suceava, pentru achizitionarea si modernizarea spatiului destinat primariei si pentru construirea unui pod peste raul Corlatii. Suma provine din Fondul de rezerva bugetara pe anul 2005 si va fi transferata in bugetul propriu al comunei Berchisesti.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...