Daniel Țecu, președintele FADERE.

FADERE: „Luați mâinile pătate de sânge de pe diaspora”

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) se delimitează de toate violențele de stradă petrecute la manifestația de aseară.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2018 - 12:53

„Românii din diaspora sunt oameni harnici care au învățat în anii petrecuți in alte țări sa fie serioși, profesioniști și să respecte regulile democrației.Credem ca absolut toate violențele au fost provocate de echipe bine organizate de huligani care au avut ca scop destabilizarea României”, spun reprezentanții FADERE, printr-un comunicat de presă.

Aceștia protestează energic împotriva exceselor de forță ale Jandarmeriei, precum și a planurilor tactice de intervenție, total inoportune  și lipsite de profesionalism.

 „În această după amiază, un reprezentant al  FADERE va încerca să-i facă o vizită tinerei din  Jandarmerie, grav rănită în timpul mitingului. Politicienii din România nu sunt conștienți cât de dificil a fost procesul de coalgulare a Diasporei. În încercarea lor bolnavă de a câștiga un efemer capital politic, riscă să se piardă tot ce s-a construit cu mari sacrificii în ultimii 20 de ani. Protestele civice au fost deturnate de  elemente turbulente, aflate în slujba unor proiecte politice”, se arată în comunicat.

 „Românii din diaspora sunt civilizați. Nu claxonează la semafor, nu aruncă semințe pe jos. S-au deprins să îi accepte pe cei care gândesc altfel și să respecte democrația. Liderii politici ar fi trebuit să facă până acum ceva practic pentru milioanele de români plecați în afară, nu să căpușeze  și să deturneze demersul civic al diasporei", a conchis Daniel Țecu, președintele FADERE.

 


Comentarii