10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO EXCLUSIV. Procurorul şef din Slobozia, petrecere cu interlopi şi Adi Minune

VIDEO EXCLUSIV. Procurorul şef din Slobozia, petrecere cu interlopi şi Adi Minune

 

UPDATE. DNA i-a interzis prim-procurorului Cristian Hristescu să părăsească ţara pentru 30 de zile.  

Hristescu a fost pus sub învinuire de către procurorii anticorupţie pentru şantaj, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, infracţtiuni săvârşite pentru protejarea unor interlopi, spun surse judiciare. 

UPDATE. Prim-procurorul Cristian Hristescu de la Parcheul Tribunalului Ialomiţa a fost filmat, în 2010, la sărbătorirea zilei de naştere a liderului interlop Vivi Dinescu din Slobozia, petrecere la care a cântat manelistul  Adi Minune (vezi filmul mai jos).

Procurorul are ochelari, iar la un moment dat ADI Minune se urcă pe masă să-i cânte.

Interlopul VIVI îi dă 10 milioane de lei lui Adi Minune pentru a-i dedica melodia lui “Cătălin procuroru'”.

Filmul a fost găsit la percheziţiile de anul trecut făcute la domiciliul şi biroul fostului şef DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, arestat atunci preventiv pentru corupţie.

Interlopul Vivi ar fi specializat în cămătărie şi recuperări de datorii cu violentă şi ar fi fost protejat de magistraţii Hristescu şi Cristudor ca şi de şeful serviciului de investigare a infracţiunilor economice de la Poliţia Ialomiţa, Cornel Tache, toţi acuzaţi de corupţie.

UPDATE. DNA confirmă, printr-un comunicat, dezvăluirile României Libere în legătură cu suspectarea şefului Parchetului Tribunalului Ialomiţa, Cristian Hristescu, de primirea unor materiale de construcţii pentru vila sa din zona rezidenţială a municipiului Slobozia.

Procurorul a obţinut materialele de construcţii prin constrângerea şi ameninţarea administratorului unei societăţi comerciale.

Magistratul a mai obţinut materiale de construcţii şi de la un alt administrator de firmă căruia i-a promis că va interveni la un procuror de la o instanţă inferioară ca să nu i se pună sechestru pe bunuri într-un dosar penal în care era învinuit.

Procurorul a fost adus la DNA  Bucureşti, unde a fost pus sub învinuire pentru şantaj, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Infracţiunile de şantaj şi de instigare la abuz în serviciu constau în faptul că procurorul Hristescu a ameninţat doi poliţişti de la Poliţia Rutieră  din Feteşti cu mutarea la un alt loc de muncă dacă nu muşamalizează dosarul penal al unui şofer (interlop-surse) care a condus beat. Poliţiştii nu i-au executat ordinele.

——

Şeful Parchetului Tribunalului din Slobozia, Cristian Hristescu, este suspectat de fapte de corupţie. El ar fi sprijinit gruparea interlopului “Vivi” (Victor Dinescu) din Ialomiţa, au declarat surse judiciare pentru România liberă.  

Peste 20 de persoane vor fi aduse pentru audieri la sediul DNA central, din Bucureşti.

In timpul percheziţiilor de la domiciliile procurorului şi interlopilor grupării Vivi, ca şi de la sediul Parchetului Tribunalului  Ialomiţa din Slobozia,  s-au găsit numeroase probe, documente care îl incriminează pe procurorul şef Hristescu.

Procurorul Hristescu mergea şi la petrecerile organizate de interlop, iar  în anul 2010 a fost chiar la ziua de naştere a  acestuia. Anchetatorii deţin filmul petrecerii, spun surse judiciare.

LEGENDĂ: 

Victor Dinescu – „Vivi” – în sacou roşu

Procurorul Cristian Hristescu – cu ochelari, în cămaşă albă cu dungi; al treilea din stînga la secunda 30

 

Biografia magistratului Hristescu este plină de scandaluri. În iarna anului 1994, când ar fi fost beat la volan, Hristescu a comis un accident, dar Poliţia locală a acoperit evenimentul, după cum a scris presa locală. Atunci, nu i s-ar fi recoltat probe biologice, cum impune legea.

 Hristescu a fost reclamat de multe ori  de-a lungul anilor, dar nu a fost sancţionat.

Hristescu ar fi fost verificat de CSM în urmă cu ani buni ( când erau alte practici ale CSM) şi a fost scos basma curată chiar şi atunci când  sesizările erau făcute de şefii săi ierarhici.

Protectorii interlopilor: o grupare formată din doi procurori şefi şi un poliţist şef

Hristescu are o vilă în cartierul rezidenţial al oraşului Slobozia, fiind vecin cu  fostul şe DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, arestat în iunie, anul trecut, tot pentru corupţie.

Hristescu a fost vecin de scară de bloc (pe vremea când locuia la bloc) şi prieten şi cu Cornel Tache , fostul şef al serviciului de investigaţii economice de la Inspectoratul Judeţean Ialomiţa, arestat şi el, anul trecut,  pentru corupţie.

Procurorul Hristescu, investigat azi de DNA, este suspectat, ca şi procurorul Cristudor şi poliţistul şef Tache, pentru luare de mită şi favorizarea infractorului.

În plus, Hristescu este suspecat şi de abuz în serviciu.

Infracţiunea de luare de mită ar consta în primirea unor materiale de contrucţie pentru vilele pe care şi le-au înălţat în cartierul rezidenţial Transmin din Slobozia, iar favorizarea infractorului – în protejarea interlopilor. 

Magistraţii Hristecu şi Cristudor erau prietenii poliţistului şef Tache, toţi trei fiind suspectaţi că protejează grupări interlope.

Interlopul Vivi Dinescu se ocupă de mulţi ani de cămătărie, de recuperare cu violenţă a datoriilor şi a dobânzillor mari. Intra peste datornici în case, noaptea, şi îi bătea, spun sursele României libere. Protectorul său principal ar fi fost procurorul şef Hristescu.

În această dimineţă, o echipă de la DNA central a început percheziţiile  la locuinţa şefului Parchetului Tribunalului Ialomiţa şi la sediul Parchetului situat în Slobozia. De asemenea, se fac percheziţii şi la domiciliile interlopilor.

Citeşte şi: UPDATE. Când primarul îşi foloseşte ştampila ca să fraudeze bugetul statului. Alţi doi suspecţi, reţinuţi

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie de către un magistrat procuror de la o unitate de parchet din Slobozia. În cursul dimineţii de 21 ianuarie 2014, ca urmare autorizării de către instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în locaţii situate în localitatea Slobozia”, precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă