15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUn candidat la CNCD, arestat, după ce a fost prins când lua...

Un candidat la CNCD, arestat, după ce a fost prins când lua 500 de lei șpagă. Reacția organizației care îi susține candidatura

Unul din candidații pentru un post în Colegiul Director al CNCD, Daniel Vasile, a fost arestat, după ce a fost prins în flagrant luând mită de la o persoană amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. În prezent, Daniel Vasile este consilier juridic în cadrul CNCD.

Radu Gănescu, reprezentantul Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), care îi susține candidatura lui Vasile, a declarat, pentru România liberă, că este surprins de arestarea lui Daniel Vasile și că, până acum, nu a avut niciodată astfel de probleme cu consilierul.

”Colaborarea noastră de până acum a fost una bună, nu am avut vreun eveniment de genul acesta. Mă surprinde. În condițiile de față, vom revizui propunerea pentru Consiliul Director”, a arătat Gănescu.

Luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Daniel Vasile și reținerea lui pentru luare de mită, iar marți, a prezentat instanței propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, care a fost admisă, conform unui comunicat al Parchetului.

Citește și: Paradoxuri în candidaturile la CNCD: 18 candidați pe șase locuri. Printre ei, o fostă inspectoare la Controlul Cazanelor și un activist care a negat Holocaustul

Daniel Vasile a fost prins în flagrant luni, când a luat 500 de lei mită de la o femeie care fusese amendată de CNCD.

El i-a promis femeii că fie va anula amenda contravențională aplicată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, fie va arăta că nu a putut comunica hotârârea până la momentul prescrierii sacțiunii.

”La data de 16.03.2015, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, l-au prins în flagrat pe inculpatul VASILE DANIEL în timp ce a primit de la martora S.M. suma de 500 de lei în scopul anterior menţionat; la aceeaşi dată, inculpatul i-a mai solicitat martorei o sumă de bani nedeterminată pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, în sensul de a introduce în dosarul constituit la C.N.C.D două declaraţii de martor favorabile numitei S.M. şi care să-i profite ulterior acesteia, cu ocazia contestării hotărârii C.N.C.D. de sancţionare contravenţională”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Surse judiciare citate de Mediafax susțin că femeia, S.M., este profesoară la o şcoală din Capitală, și fusese amendată de CNCD pentru jignirea unui elev.

Daniel Vasile candidează pentru funcţia de membru în Colegiul director al CNCD, fiind propus de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC). Vasile (34 de ani) este licențiat în drept şi doctorand la Universitatea Bucureşti. El predă drept penal, ca lector, la Universitatea Bioterra, se arată în CV-ul său.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă