Tudor Pendiuc, fostul primar din Pitești, a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu

Tudor Pendiuc, fost primar al municipiului Pitești între anii 1992 și 2016, a fost trimis în judecată, marți, de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.02.2017 - 13:00

Tudor Pendiuc, fost primar al municipiului Pitești între anii 1992 și 2016, a fost trimis în judecată, marți, de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum.

Potrivit unui comunicat al DNA, în același dosar este dat în judecată, sub acuzația de abuz în serviciu, Florentin-Mircea Braniște, care la data faptei era director al Administrației Domeniului Public Pitești.

"În luna septembrie 2014, inculpatul Braniște Florentin-Mircea, în calitate de director al Administrației Domeniului Public Pitești, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare și asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Pitești. Suprafața de teren respectivă (506,6 metri pătrați — o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum și dintr-un spațiu cu vegetație aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuința unei persoane cu funcție de conducere în cadrul Primăriei Pitești", afirmă comunicatul DNA.

ADP Pitești s-a constituit persoană vătămată și parte civilă cu suma de 27.747 de lei, care a fost achitată integral de Florentin-Mircea Braniște.


Citește și: Fostul primar Pendiuc, acuzat de corupție, candidează pentru un loc de senator în județul Argeș

Tudor Pendiuc, fostul primar al Municipiului Pitești din partea PSD, va candida la alegerile parlamentare din 2016 pentru un loc de senator, deși este trimis în judecată într-un dosar de corupție.


 

Fostul membru PSD Tudor Pendiuc, trimis deja în judecată de DNA pentru fapte de corupție într-un dosar privind concesionarea transportului public, a candidat în iunie 2016 ca independent pentru al șaptelea mandat de primar al municipiului Pitești. La acel moment, Pendiuc a pierdut alegerile, la limită, în favoarea fostului viceprimar Cornel Constantin Ionică (PSD).

Primarul Tudor Pendiuc fusese arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, într-un dosar de corupție în legătură cu încheierea unui contract privind transportul public local. Pendiuc era acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, în același dosar fiind cercetată și fiica sa, Ema Pendiuc, precum și mai mulți oameni de afaceri.

Pendiuc a fost pus în libertate sub control judiciar la data de 14 august 2015, după mai mult de nouă luni de arest preventiv.

Inculpații din dosarul privind concesionarea transportului public de persoane din Pitești au fost trimiși în judecată pe 20 martie 2015. Acest dosar se află pe rolul Tribunalului București.

Citește totul despre:

Comentarii