8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTanar de 18 ani, ramas fara un picior dupa o luxatie

Tanar de 18 ani, ramas fara un picior dupa o luxatie

In urma unei banale luxatii, un tanar de 18 ani dintr-o comuna din Muntii Apuseni s-a alescu un picior amputat. Familia acestuia acuza medicii Spitalului Judetean Alba de neglijenta.

Ovidiu Ionel Matei are doar 18 ani si o viata intreaga inainte. Din pacate pentru el, un sir lung de evenimente nefericite combinate cu neglijenta medicilor de la Spitalul Judetean au dus la o veritabila tragedie. Baiatul este nevoit acum sa isi traiasca toata viata cu un singur picior, dupa ce unul a trebuit sa fie amputat pentru a-i putea fi salvata viata.
Ovidiu Matei locuieste impreuna cu familia in satul Sfoartea, comuna Scarisoara, undeva in creierul Muntilor Apuseni. De la casa acestuia pana in centrul comunei sunt 9 km. Calvarul pentru el a inceput la sfarsitul lunii august, cand a mers sa se distreze cu prietenii la o sarbatoare a motilor in comuna vecina Horea. Pe drumul de intoarcere a calcat stramb si si-a luxat piciorul drept. Nu a mai putut sa mearga, dar a reusit cu greu sa se tarasca pana la o locuinta.

 

De aici a fost transportat acasa, iar ulterior – la Spitalul Orasenesc din Campeni. Medicii de aici l-au transferat la Spitalul Judetean Alba, unde a fost tinut cinci zile cu piciorul in ghips. Mama acestuia, Constanta Matei, ne-a povestit cu lacrimi in ochi calvarul prin care a trecut dupa ce a ajuns la Alba Iulia. "La Spitalul din Alba Iulia a fost tratat de doctorul Tudor Irimie. I-a pus piciorul in ghips fara sa vada ca are ligamentele incrucisate iar o artera este rupta. Cinci zile a stat cu piciorul in ghips, iar starea lui s-a inrautatit. Nu mai simtea piciorul, iar la un moment dat au inceput sa i se invineteasca degetele. I-am explicat doctorului ca se simte rau si ca nu isi mai simte degetele, dar nu m-a ascultat.

 

Dupa cinci zile, el impreuna cu alti medici i-au dat ghipsul jos si l-au trimis la Cluj", a spus Constanta Matei. La Cluj-Napoca, medicii Institutului Inimii "Niculae Stancioiu" i-au reprosat starea baiatului, dar au afirmat ca vor incerca sa-i salveze piciorul. Nu au mai reusit, pentru ca in perioada cat a fost tinut in ghips partea inferioara a piciorului nu a mai primit sange. Au fost nevoiti sa realizeze o operatie de amputare pentru a salva viata tanarului. Diagnosticul pus de medicii clujeni este urmatorul: "ischemie acuta post-traumatica membru inferior drept veche de cinci zile prin luxatie posterioara genunchi drept si ruptura de artera poplitee". Acum, baiatul se simte bine, dar va fi nevoit sa traiasca intreaga viata fara un picior. Constanta Matei a mai spus ca este hotarata sa actioneze in judecata Spitalul Judetean Alba si pe medicul care l-a tratat pe fiul ei.

» Replica
Medicul Tudor Irimie nu a putut fi gasit, pentru ca este in concediu. A exprimat insa o reactie oficiala directorul medical Diana Ciobotea. "Din consultarea documentelor am constatat ca pacientul a ajuns la spitalul nostru cu piciorul rupt, dupa un timp mai mare de 24 de ore de la producerea accidentului. A fost operat, dupa care a fost trimis la o unitate medicala din Cluj-Napoca", a spus Diana Ciobotea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă