Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Surse: Sebastian Ghiță ar putea primi azil politic în Serbia, ca să scape de cele patru mandate de arestare care-l așteaptă în România

Fostul deputat Sebastian Ghiță, aflat acum în Serbia, ar putea cere azil politic în această țară, ca să scape de extrădarea în România, unde îl așteaptă patru mandate de arestare.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.05.2017 - 12:16

Fostul deputat Sebastian Ghiță, aflat acum în Serbia, ar putea cere azil politic în această țară, ca să scape de extrădarea în România, unde îl așteaptă patru mandate de arestare, informează surse citate de site-ul Press Alert.

Sebastian Ghiță va fi audiat, vineri, de Curtea Supremă din Belgrad, în cadrul procedurii de extrădare, într-o ședință nepublică. Avocații lui Ghiță au posibilitatea să ceară pentru clientul lor azil politic în Serbia, care ar bloca practic, procedura extrădării.

Pe de altă parte, au fost deja invocate problemele grave de sănătate de care ar suferi Sebastian Ghiță și care ar face imposibilă extrădarea.

Fostul deputat are o echipă de avocați din Serbia, dublată de o echipă de apărători din România.

”Dacă Ghiță va fi sau nu extrădat depinde de ce vrea cel care are puterea în Serbia și este evident cine conduce acum Serbia. Încă funcționează acest mecanism. Banii contează și asta s-a văzut în anumite situații când a fost vorba de extrădarea unor cetățeni străini din Serbia”, a declarat o sursă judiciară citată de Press Alert.

Decizia de trimitere a lui Ghiță în România depinde, în foarte mare măsură, și de modul în care vor acționa miniștrii Justiției și de Externe, din guvernul condus de actualul premier Vucic.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...