SRI: O echipă din cadrul programului Cyberint a intervenit la Spitalul Județean Bacău la cerere, ca urmare a unui atac cibernetic

O echipă SRI din cadrului programului de protecție informatică Cyberint s-a deplasat la Spitalul Județean Bacău, ajutând la recuperarea a peste 90% din datele compromise în urma unui atac cibernetic produs în data de 5 mai

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2017 - 20:46

O echipă SRI din cadrului programului de protecție informatică Cyberint s-a deplasat la Spitalul Județean Bacău, ajutând la recuperarea a peste 90% din datele compromise în urma unui atac cibernetic produs în data de 5 mai, care a afectat baza de date a unității medicale, a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, potrivit Agerpres.

"Cu toate că nu există nicio obligație din partea instituțiilor să raporteze atunci când ni se cere ajutorul, așa cum a fost în cazul Spitalului Județean Bacău, care pe data de 5 mai a fost atacat cu același tip de virus (de tip ransomware WannaCry, WannaCrypt — n.r.), ni s-a solicitat ajutorul și o echipă a SRI din Bacău a mers la spitalul județean și am încercat să recuperăm, și am și reușit în proporție de peste 90% să recuperăm datele pierdute. Erau date importante, toate internările și consultațiile pe câteva luni de zile", a afirmat Marincea, într-o conferință de presă comună cu șeful Cyberint, Anton Rog.

Șeful Cyberint a precizat că datele ce nu au putut fi recuperate se refereau la o zi de activitate. "S-a pierdut o zi, pentru care pacienții au trebuit să revină la spital", a menționat el.

"Intervenția (de la Spitalul Județean Bacău — n.r.), trebuie să spunem foarte clar — a fost făcută la solicitarea entității respective, deci nu ne-am dus noi din proprie inițiativă", a precizat Rog.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...