15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSoluţie pentru ieşirea TVR din criză - modificarea legii de funcţionare a...

Soluţie pentru ieşirea TVR din criză – modificarea legii de funcţionare a televiziunii publice

Comisia pentru cultură şi media a Senatului a anunţat marţi, în urma unei întâlniri cu conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTv), că intenţionează să susţină modificarea Legii de funcţionare a TVR, înaintea numirii unui nou Consiliu de Administraţie (CA) al instituţiei.

Potrivit Mediafax, în cadrul programului de activităţi din vacanţa parlamentară, Comisia pentru cultură şi media a Senatului a organizat, marţi, o întâlnire cu conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTv), reprezentată de Irina Radu, directorul general interimar al TVR, care a fost însoţită de ceilalţi membri ai Comitetului Director: Camelia Pătru, directorul Departamentului Economic, Carla Tompea, directorul Direcţiei Programe, Oana Popescu, directorul TVR 2, Gabriel Gherghescu, directorul TVR 1, şi Claudiu Lucaci, directorul Direcţiei Ştiri, potrivit unui comunicat al Comisiei.

“Conducerea Televiziunii Naţionale a făcut o prezentare a situaţiei actuale a instituţiei, cu accent pe greutăţile financiare cauzate de pierderile acumulate în timp de SRTv, greutăţi sporite de un val de procese prin care foşti şi actuali salariaţi au revendicat sume de bani prevăzute în contractul colectiv de muncă şi neplătite de instituţie. S-a insistat asupra măsurilor luate pentru reducerea cheltuielilor şi folosirea cât mai judicioasă a banului public şi au fost făcute membrilor Comisiei propuneri de modificări legislative care ar permite SRTv creşterea veniturilor anuale”, spune Comisia pentru cultură şi media a Senatului.

În cadrul întâlnirii a fost abordată şi situaţia studiourilor teritoriale ale TVR, precum şi impactul asupra instituţiei a trecerii de la televiziunea analogică la cea digitală. “Membrii Comisiei au pus întrebări reprezentanţilor SRTv legate de funcţionarea şi de managementul instituţiei şi au anunţat intenţia de modificare a Legii nr. 41/1994 înaintea numirii unui nou consiliu de administraţie al SRTv”, mai spune Comisia pentru cultură şi media a Senatului.

Fostul Consiliu de Administraţie al SRTv, care a fost condus de preşedintele-director general Stelian Tănase, a fost demis de plenul Parlamentului pe 23 septembrie 2015, odată cu respingerea raportului de activitate al Televiziunii Române pe anul 2014. În aceeaşi zi, plenul Parlamentului a numit-o pe Irina Radu în funcţia de director general interimar al TVR. Durata interimatului Irinei Radu nu poate fi mai mare de 6 luni, potrivit deciziei luate la momentul respectiv de către Parlament.

TVR a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care datoriile istorice ale Televiziunii Române se ridică la peste 180 de milioane de euro.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă