9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSezonul uraganelor devastatoare

Sezonul uraganelor devastatoare

New Orleans este un oras-fantoma dupa trecerea uraganului Katrina. Peste 273.000 de oameni au devenit refugiati in propria tara. Autoritatile se asteapta la ce este mai rau, pregatind deja o morga ce poate adaposti 5.000 de cadavre. Apele au inceput sa se retraga, iar specialistii pompeaza apa din oras. Ieri, o parte din locuitori s-au intors la casele lor ca sa vada daca le-a mai ramas ceva, dar autoritatile au subliniat ca numai pentru o zi: “Orasul a fost complet distrus. Nu mai exista locuinte, nu exista hoteluri, servicii sau locuri de munca. Nimeni nu are ce sa faca aici”, a declarat unul dintre responsabilii locali.
Presedintele Bush s-a aflat din nou in regiune si a promis ca guvernul federal va face tot ceea ce ii sta in putinta sa ofere ajutor victimelor, dar sarcina reconstruirii intregii coaste de sud a Statelor Unite este uriasa.
Si pentru ca acesta este sezonul climei ucigase din America pana in Japonia, un nou uragan botezat Maria a fost semnalat in largul Atlanticului de Centrul National al Uraganelor din Statele Unite. Actuala traiectorie nu ameninta coastele americane, dar meteorologii spun ca Maria si-ar putea schimba directia in urmatoarele zile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă