UPDATE. Sediul Antenelor, confiscat și conturile lui Voiculescu puse sub sechestru. Antenele plăteau chirie la ICA

UPDATE. Sediul Antenelor, cel al Gvrivco și încă un imobil vor fi confiscate pentru recuperarea prejudiciului în dosarul ICA. Totodată, conturile lui Dan Voculescu vor fi puse sub sechestru. Ancheta arată că Antelene plăteau chirie ICA. CAB a dispus sesizarea Biroului pentru prevenirea criminalităţii şi de cooperare cu oficiile de recuperare a creanţelor din statele membre ale Uniunii Europene din cadrul Ministerului Justiţiei.

Share

Diana Biţă 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2014 - 17:26

UPDATE. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au mai dispus şi sesizarea Biroului pentru prevenirea criminalităţii şi de cooperare cu oficiile de recuperare a creanţelor din statele membre ale Uniunii Europene din cadrul Ministerului Justiţiei. Această instituţie trebuie să facă verificări pentru identificarea bunurilor mobile şi imobile ale lui Dan Voiculescu şi a fiicelor sale, inclusiv a conturilor societăţilor comerciale la care aceştia figurează ca împuterniciţi, beneficiari reali, asociaţi, directori sau administratori, situate în ţară sau în străinătate..

UPDATE. Instanţa a dispus ca DNA să se ocupe de confiscare, sub coordonarea procurorului şef Laura Codruţa Kovesi. 

UPDATE. Sediul Antenelor era chiriașul Instritutului de Cercetări Alimentare. 

Magistrații Curții de Apel București au decis definitiv, vineri, pedeapsa maximă pentru spălare de bani, în cazul privatizării ilegale ICA, în cazul lui Dan Voiculescu. Prejudiciul în acest dosar este de aproximativ 60 de milioane de euro, astfel că urmează confiscarea unor bunuri aflate în proprietatea celor inculpați.

Citește și: VIDEO. UPDATE. Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA pentru spălare de bani. Sentința este definitivă. Imobilul Grivco și sediul Antenelor, confiscate

Trei imobile care aparțin lui Voiculescu între care sediul Grivco și sediul Antelenor vor fi confiscate. Mai mult, conturile lui Voiculescu vor fi puse sub sechestru. 

Magistraţii de la CAB au mai decis să îi confişte lui Voiculescu şi penthouse-ul din Şoseaua Kisseleff şi au pus sechestru pe mai multe imobile şi conturi bancare ale acestuia.

De asemenea, judecătorii au pus sechestru asigurator pe mai multe imobile apaţinând celorlalţi inculpaţi.

Totodată, va fi confiscată și chiria plătită de Romtelecom începând din anul 2006.

Știre în curs de actualizare

Citește totul despre:

Comentarii