UPDATE 22,30: Puțin după ora 22, demonstrația din fața sediului Guvernului s-a încheiat.
Circulația rutieră a fost restabilită. Una dintre ultimele lozinci adresate liderului PSD a fost „Dragnea la închisoare, Dragnea la închisoare, la mulţi ani”.
În paralel, oamenii care au demonstrat în fața Palatului Cotroceni, împotriva președintelui Iohannis, pentru cea de-a 15-a zi, au scandat „Dacă pleci, ia şi cucuveaua”.
UPDATE 21,00: Circa 2500 de oameni protestează, duminică seară, în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului. Poliția Rutieră a blocat principalele străzi care ajung în Piața Victoriei, pentru a preveni accidentele.
Alte câteva mii de oameni protestează la Cluj-Napoca, la Timișoara, la Brașov și la Galați.
UPDATE 20,55: La Galați, oamenii care demonstrează pentru democrație și împotriva corupției clasei politice au desfășurat un drapel uriaș al Uniunii Europene.
UPDATE 20,20: Circa 1000 de oameni protestează, duminică seară, în centrul orașului Timișoara, cerând demiterea Cabinetului Grindeanu. Oamenii cer explicit și demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu.
UPDATE 20,05: În fața sediului Guvernului demonstrează, în acest moment, circa 1000 de persoane, mai ales tineri, care înfruntă ploaia și frigul.
UPDATE 19,30: Circa 300 de persoane protestează în centrul Bucureștiului, în fața sediului Guvernului, în ciuda ploii.
UPDATE 19,00: Circa 200 de persoane demonstrează în Piața Victoriei împotriva corupției și a Guvernului Grindeanu. Oamenii scandează „DNA să vină să vă ia” și „Zi de zi aici vom fi”.
UPDATE 18.15: Zeci de persoane s-au adunat deja în Piața Victoriei, în cea de-a 20-a zi de proteste contra Guvernului Grindeanu. Și la Cotroceni, câteva zeci de manifestanți îi cer demisia președintelui Klaus Iohannis.
Piața Victoriei
Cotroceni
Un eveniment de pe Facebook, cu titlul „Duminică, 19 februarie toți românii vin la București„, anunță un nou miting sub sigla #Rezist. La cel mai mare miting cu această siglă, din data de 5 februarie 2017, au participat circa 300.000 de oameni.
Protestele au fost declanșate de faptul că Guvernului Grindeanu a publicat în Monitorul Oficial, pe ascuns, după miezul nopții, ordonanța de urgență de dezincriminare a unor fapte de corupție săvârșite de politicieni cu funcții publice. De asemenea, pentru că a promovat un proiect de lege pentru grațierea pedepselor cu până la cinci ani închisoare, inclusiv a celor cu suspendare și a amenzilor penale, cu motivarea decongestionării penitenciarelor, considerat minciună de către protestatari. Beneficiari ar fi fost, în principal, cei condamnați pentru corupție deoarece pedepsele pentru aceste fapte sunt cu suspendare sau până la cinci ani închisoare.