VIDEO+FOTO. 6000 de oameni au participat la un miting de susținere a guvernului Grindeanu, organizat de PSD la Pitești. Transportul a fost asigurat de partid

Numărul participanților la mitingul organizat de PSD la Pitești a ajuns la circa 6000 de oameni.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.02.2017 - 19:56

UPDATE 19,00: Mitingul de la Pitești s-a încheiat după două ore, conform programului aprobat de Primărie. Înainte de plecare, demonstranții au jucat "Hora Unirii", iar una dintre lozincile afișate de ei a fost "Iohannis, fi președintele tuturor românilor".


UPDATE 18,10: Numărul participanților la mitingul organizat de PSD la Pitești a ajuns la circa 6000 de oameni.

Potrivit aprobării primite de la autoritățile locale, mitingul pro - Guvern se desfășoară între orele 17 - 19.

Foarte interesant este faptul că, potrivit presei din Argeș, locul aprobat pentru miting - Piaţa „Vasile Milea - este cel în care se adunau, în ultimele zile, cei care demonstrau împotriva PSD și a Guvernului Grindeanu.


Circa 2000 de persoane participă, de la ora 17, la Pitești, la un miting organizat de PSD pentru susținerea Guvernului Grindeanu.

Acțiunea a fost programată sâmbătă seară probabil pentru a avea audiență maximă, iar inițiatorii estimau că vor veni circa 5000 de oameni.

De pe o scenă, un organizator dirijează oamenii din piață cu un steguleț tricolor, îndemnându-i să strige "PSD, PSD, România-i roșie" și îi anunță că "transmitem mesajul nostru din Argeș - susținem Guvernul Grindeanu".

Oamenii care au venit până la ora 17 provin din mai multe localităţi. Unii au adus pancarte pe care scrie "Împreună pentru România" și numele localității de unde vin. În jurul lor, în piață se difuzează cântece patriotice, unul dintre ele fiind "Noi suntem români".. Un alt mesaj, afișat la acest miting, este "Votul meu contează. Ghinion".

Spre deosebire de alte acțiuni similare, demonstrația de la Pitești este autorizată și chiar sprijinită de autoritățile locale. 

Viceprimarul municipiului Curtea de Argeş, Gabriel Jubleanu, a scris pe Facebook că persoanelor care vor să vină la Pitești  li se oferă transport gratuit.

„Vă rugăm să ne fiţi alături. Plecare ora 15.30 parcare Biserica Domnească”, a scris viceprimarul Gabriel Jubleanu.

Acțiunea de sâmbătă de la Pitești este primul mare miting organizat pentru susținerea actualei Puteri. Mitinguri în favoarea Guvernului Grindeanu și împotriva președintelui Klaus Iohannis se organizează, de circa două săptămâni, în București, dar ele au un număr relativ redus de participanți.

Mitingurile în favoarea Puterii au apărut ca răspuns la marile demonstrații care au început în București și s-au extins în marile orașe, după ce Cabinetul Grindeanu a încercat să modifice Codul Penal prin intermediul OUG 13 / 2017.

Citește totul despre:

Comentarii