9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarie inchisa de criza

Primarie inchisa de criza

De ieri, de la ora 13, Primaria comunei Belciugatele din judetul Calarasi a devenit nefunctionala, dupa ce angajatii de la ENEL au deconectat institutia de la alimentarea cu energie electrica pentru datoriile acumulate. Pentru prima data, s-a ajuns in situatia ca o institutie de stat sa isi trimita toti angajatii acasa si sa puna lacatul pe usa, eliberarea oricaror acte solicitate de localnici fiind acum imposibila. Institutia are conturile blocate de la 1 ianuarie a.c. in contul unei datorii de 400.000 de lei la Ministerul Agriculturii, suma care reprezinta cofinantarea la un proiect de reabilitare de drumuri pe Programul Sapard. Datoriei respective li se adauga altele la ceilalti furnizori pentru utilitati. Cu contul blocat, primaria nu a mai putut face nici o plata, salariile celor 12 angajati fiind achitate de aproape opt luni din fondul de rulment, si acesta deja epuizat.

Primarul comunei se plange ca toata vina o poarta prefectul judetului Calarasi, care, fiind de la PNL, nu i-a dat nici un ban pe motiv ca el este de la PDL. "Pentru ca mi-am permis sa construiesc un drum in Cojesti si sa il asfaltez si am scapat un sat de necazuri, ca oamenii sa nu mai stea in pamant, am ajuns acum in situatia sa inchid primaria pentru ca ne-au taiat curentul cei de la ENEL. Dupa ce in noaptea de marti spre miercuri au vrut, pe furis, sa ne taie curentul dar le-am spus sa plece, ca m–a anuntat paznicul ca s-au urcat unii pe stalp si am venit imediat la primarie, au revenit azi (ieri – n.n.) si la pranz ne-au lasat fara curent. Nu mai putem lucra. Toate activitatile, eliberarea de acte pentru cetateni si nu numai, se fac  pe calculator si, cum nu mai avem curent, am pus lacatul pe usa.

 

Am lipit un afis pe care am scris  «Primarie inchisa din lipsa de fonduri pentru a plati curentul» si am dat drumul personalului acasa. Poate acum, vazand ca primaria este inchisa, se vor sesiza si prefectul si alte autoritati si vom primi si noi fonduri. Traim niste vremuri pe care nu mi le-am imaginat niciodata. Sunt primar de 30 de ani. Daca eram asa nenorocit, nu ma mai alegea lumea. Daca nu vrea prefectul sa-mi dea bani ca eu sunt de la PDL, atunci sa ma lase Guvernul sa pun pe usa «Dinei SRL» si finantez eu institutia", ne-a declarat Petre Dinei, primarul comunei Belciugatele. Pentru prima data o primarie din apropierea Capitalei se inchide complet.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă