Primăria București ar putea prelua Metrorex

Primăria vrea Metrorex în ograda sa. Ministerul Transporturilor visează la tichet unic de transport public în Bucuești.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 02.11.2017 - 19:16

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, printre multe alte subiecte abordate de cei doi fiind și trecerea metroului bucureștean din subordinea ministerului în cea a Primăriei Capitalei. 

Posibilitatea preluării de către Primăria Municipiului București a Metrorex, implementarea biletului unic de transport în zona București-Ilfov, modernizarea Centurii Capitalei, situația lucrărilor la Pasajul Domnești, au fost temele principale de discuție între cei doi oficiali.

"Încă de la preluarea mandatului, am discutat cu toate guvernele, atât pentru trecerea companiei Metrorex de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei, cât și despre transferul centurii București către PMB. În toate capitalele Uniunii Europene, acestea sunt în administrarea autorității locale, care poate astfel să acționeze eficient și unitar pentru modernizarea transportului public local și regional", a declarat Gabriela Firea.

Tichetul unic RATB-Metrorex, mai are de așteptat

Ministrul Felix Stroe a menționat că vrea să rezolve toate problemele care țin de ministerul pe care îl conduce și că a solicitat conducerii Metrorex să urgenteze procedurile pentru ca foarte rapid să avem și în București un tichet unic de transport, la fel ca în toate capitalele Uniunii Europene.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...