Politist originar din Romania arestat in Canada

Ofiterul, angajat de 8 ani la Serviciul Antidrog al Politiei Toronto, este acuzat ca ar fi protejat o retea de traficanti de droguri din Europa de Est care actiona in SUA si Canada.Oretea de traficanti de droguri formata din ...

Share

Razvan Chiruta 0 comentarii

07.07.2007 - 00:00
Ofiterul, angajat de 8 ani la Serviciul Antidrog al Politiei Toronto, este acuzat ca ar fi protejat o retea de traficanti de droguri din Europa de Est care actiona in SUA si Canada.


Oretea de traficanti de droguri formata din romani, unguri si algerieni care activa pe teritoriile SUA si Canada a fost anihilata in urma unui raid al politiei canadiene. Printre cei 25 de membri ai retelei arestati joi se afla si un politist canadian de origine romana, Ion Florin Floria, care lucra de opt ani chiar la serviciul antidrog al Politiei din Toronto, potrivit Mediafax.
Investigatia s-a desfasurat pe o perioada de opt luni, gruparea fiind suspectata ca introduce marijuana in Statele Unite si cocaina in Canada. "Anchetatorii au descoperit ca Ion Floria (34 de ani) ii ajuta pe traficanti folosindu-se de numele altor ofiteri pentru a le da ponturi si pentru a-i ajuta sa scape de raziile politiei", a declarat inspectorul antidrog Don Campbell, pentru ziarul canadian "The Stars". De asemenea, romanul este acuzat ca a obstructionat ancheta in cazul unei rapiri care a avut loc dupa ce politia a retinut un transport de droguri.
Ulterior, Ion Foria a fost pus in libertate, pe cautiune. "Se pare ca in acest caz unul dintre ofiterii nostri de politie a profitat de pozitia si autoritatea sa de ofiter pentru a ajuta o organizatie criminala si va raspunde pentru acest lucru", a mentionat si comandantul politiei din Toronto, Bill Blair.
Anchetatorii sustin ca va mai opera si alte arestari, in urma carora organizatia criminala est-europeana va fi puternic afectata. Mai multe departamente de politie din Canada si Statele Unite au fost implicate in aceasta ancheta, potrivit surselor citate.

Citește totul despre:

Comentarii