12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliţia Rutieră i-a făcut dosar penal şefului ANI, dar Parchetul a constatat...

Poliţia Rutieră i-a făcut dosar penal şefului ANI, dar Parchetul a constatat că acesta avea dreptul să fie la volan. Vezi reacţia lui Horia Georgescu

UPDATE

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 ne-a anunţat că Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, a primit neînceperea urmăririi penale în dosarul deschis de Poliţia Rutieră pentru conducere fără permis deoarece fapta nu există.

Procurorii au constatat că Horia Georgescu avea un extras de grefă prin care contesta în instanţă suspendarea permisului său de conducere, document ce îi permitea să conducă maşina cel puţin  până la soluţionarea litigiului. 

——-

Directorul Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu putea avea dosar penal pentru conducere fără permis, dintr-o neconcordanţă în baza de date a Poliţiei Rutiere. 

Potrivit unor surse din Poliţie, Horia Georgescu, a fost oprit de poliţiştii rutieră pe Şoseaua Chitilei, sâmbătă, la ora 3.00. Poliţiştii au constatat că Georgescu avea permisul suspendat încă din data de 9 august 2013.

Horia Georgescu le-a prezentat poliţiştilor  un certificat de grefă care dovedea că el contestase măsura suspendării permisului. Contestaţia, însă,  nu apărea în baza de date a Poliţiei Rutiere, motiv pentru care poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

Contestaţia suspendării permisului a apărut în baza de date a Poliţiei  a doua zi, motiv pentru care astăzi Parchetul a anunţat soluţia de neîncepere a urmăririi penale pentru Horia Georgescu deaorece fapta nu există.

 

În noaptea de 29 august am fost oprit  de un echipaj de poliţie, iar agenţii mi-au spus că figurez cu permisul suspendat. Am permisul suspendat de acum două săptămâni, dar am depus contestaţie. Am prezentat certificatul de grefă prin care am probat contestarea la instanţă. Legea îmi dă dreptul să conduc din nou “, ne-a explicat Horia Georgescu.

 

 

Cele mai citite

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă