Poliția a prins în flagrant trei infractori care înșelau un bătrân prin metoda ”Accidentul”. Cum să ne ferim de astfel de indivizi

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani,care înșelaseră, prin metoda „Accidentul”, un bărbat, în vârstă de 83 de ani, au fost prinși, în flagrant, de polițiștii Capitalei.

Share

Diana Biţă 0 comentarii

Actualizat: 12.05.2016 - 10:47

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant, miercuri, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani, imediat după ce înșelaseră, prin metoda „Accidentul”, un bărbat, în vârstă de 83 de ani.

În perioada februarie – mai. poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 4, au fost sesizaţi cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

În urma investigaţiilor efectuate, au fost identificaţi trei bărbaţi, cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională, bănuiţi de faptul că, formând aleatoriu numere de telefon, contactau diverse persoane, prezentându-se drept medici şi solicitând victimelor diferite sume de bani, sub pretextul unei intervenţii chirurgicale care urma să fie efectuată asupra unei rude a părţii vătămate.

Ulterior, bănuiţii se deplasau la domiciliul victimelor şi ridicau sumele de bani stabilite.

Astfel, s-a procedat la supravegherea celor în cauză, aceştia fiind prinşi în flagrant, în Sectorul 3, imediat după ce au preluat de la un bărbat, în vârstă de 83 de ani, suma de 6.000 de lei.

Totodată, au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile şi bunuri ce ar fi putut fi folosite la săvârşirea de infracţiuni, fiind reţinute în sarcina bănuiţilor săvârşirea a alte trei fapte similare, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 100.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune, denumită generic „metoda accidentul”, poliţiştii atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt apelaţi telefonic de persoane necunoscute şi le recomandă: 

•        Fiţi prudenţi atât în eventuale situaţii premergătoare săvârşirii unor astfel de fapte, cât şi atunci când sunteţi contactaţi telefonic pentru a fi înştiinţaţi de producerea unor evenimente în care ar fi implicate rude apropiate;

•        Nu comunicaţi telefonic informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici nu daţi curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani unor persoane necunoscute;

•        În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi susţin că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională;

•        Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune;

•        Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!

În cazul în care vă confruntaţi  cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...