Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pictorul Paul Gherasim a murit

Pictorul Paul Gherasim a încetat din viață, potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Țăranului Român (MNȚR).

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 03.08.2016 - 14:16

Pictorul Paul Gherasim a încetat din viață, potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Țăranului Român (MNȚR).

Cu imensă tristețe, am aflat de trecerea la cele veșnice a domnului Paul Gherasim, un mare prieten al Muzeului Național al Țăranului Român. Cu doar 8 zile în urmă, la Muzeul Țăranului a avut loc lansarea celui mai recent album al cărui autor a fost domnul Paul Gherasim. Dumnezeu să îl odihnească!”, se precizează în mesajul postat pe Facebook.

Pictorul Paul Gherasim s-a născut la 25 iunie 1925, la Botești, județul Suceava. El a studiat desenul cu pictorul Nicolae Dărăscu, iar pictura cu Jean Alexandru Steriade, la Academia de Arte Frumoase din București (1943-1947). Din anul 1946 a participat la principalele expoziții oficiale.

Prima expoziție personală a avut loc în 1965, la Galeria Galateea. A participat aproape permanent, de atunci, la manifestări plastice din muzee și galerii din țară și străinătate, obținând numeroase premii, burse de studii, călătorind.

În anul 1985 are inițiativa înființării grupului „Prolog”, cu un program de asumare a conceptului de „ordine divină” care fertilizează natura. Din acest grup fac parte artiști de primă mărime: Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Horea Paștina etc. În lucrările sale, artistul simplifică imaginea până la esență: „Logosul”, „Octogonul”, 'Bolta', „Însemnare”, compoziții cu Iisus spiritualizat, purtat pe brațe într-o lumină gri-albăstruie sunt doar câteva dintre temele studiate îndelung, în cultul zugravilor de biserici.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...