Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peste 450.000 de mașini nou-înmatriculate în primele 9 luni

Peste 450.000 de autoturisme au fost înmatriculate pentru prima oară în România în primele 9 luni ale acestui an, potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică. Înmatriculările noi de autoturisme au crescut cu 32,7% în trimestrul III 2017, comparativ cu trimestrul III 2016, mai arată datele INS.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 06.11.2017 - 10:33

Peste 450.000 de autoturisme au fost înmatriculate pentru prima oară în România în primele 9 luni ale acestui an, potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică. Înmatriculările noi de autoturisme au crescut cu 32,7%  în trimestrul III 2017, comparativ cu trimestrul III 2016, mai arată datele INS. 

Înmatriculările noi de vehicule rutiere se referă la cele înscrise pentru prima dată în România. Acestea cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achiziționate în leasing, precum și vehiculele la mâna a doua din import. Datele nu includ reînmatriculările datorate schimbării proprietarului în urma vânzării autovehiculului, tramvaiele și troleibuzele, vehiculele militare, remorcile din agricultură și vehiculele de locuit.

În ceea ce privește înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate creșteri la autocamioane și la remorci și semiremorci cu 5,5% respectiv, cu 2,2% și scădere la categoria autotractoare cu 7,0%. Față de trimestrul II 2017, în trimestrul III 2017 înmatriculările noi de vehicule pentru pasageri au crescut cu 7,1%, iar cele pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 7,5%.

Citește totul despre:

Comentarii