Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Palatul Parlamentului, pe lista obiectivelor păzite de jandarmi în caz de mobilizare sau război

Palatul Parlamentului va fi inclus pe lista cu obiective păzite cu efective de jandarmi în caz de mobilizare sau război, a decis, miercuri, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres.

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2016 - 19:27

Palatul Parlamentului va fi inclus pe lista cu obiective păzite cu efective de jandarmi în caz de mobilizare sau război, a decis, miercuri, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres

Conducerea Camerei a aprobat în acest sens un memorandum al secretarului general care arată că, în conformitate cu legea 477 din 2003 privind pregătirea economiei naţionale pentru apărare, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale urmează să întocmească lista cu obiectivele de importanţă deosebite pentru apărare ce urmează a fi luate în pază la mobilizare sau război cu efective de jandarmi, iar propunerea este ca Palatul Parlamentului să fie inclus în această listă. 

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a precizat, după şedinţă, că Biroul permanent şi-a exprimat acordul pentru includerea Palatului Parlamentului pe această listă şi urmează să se întocmească documentele. 

"Conform legii, în situaţii de război sunt anumite lucruri care se schimbă faţă de situaţia de pace. În caz de război, unii oameni se mobilizează, adică sunt chemaţi şi trimişi ca rezervă a armatei în unităţi direct, unii oameni se mobilizează la locul de muncă, unele structuri au alt regim de pază decât în mod normal. Într-o astfel de situaţie, paza Palatului Parlamentului în caz de mobilizare sau de război se dă unităţilor de jandarmi. E firesc ca în timp de război să existe această pază de către jandarmi. Nu ne pregătim de război, dar sunt documente care se pregătesc pe timp de pace pentru că atunci când este mobilizare sau război nu mai ai timp să rezolvi", a explicat Mircovici. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...