10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialNoul cod rutier: Nu plăteşti amenda, ţi se confiscă maşina!

Noul cod rutier: Nu plăteşti amenda, ţi se confiscă maşina!

Poliţia Rutieră vrea modificărea codului rutier şi înăsprirea amenzilor pentru cei care încalcă legea. Astfel, una dintre schimbări este faptul că maşinile celor care nu-şi plătesc amenzile de circulaţie pot fi confiscate, informează Mediafax.

 

“Cât priveşte confiscarea, ea ar fi utilă dar noi am gândit şi o alternativă la o astfel de măsură, în sensul suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă mult mai lungă de timp şi ne gândim şi la o masură tot de suspendare pe o perioadă mai lunga de timp şi în cazul violenţelor în trafic”, a explicat pentru comisar şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.

Pe de altă parte, şi şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat lcă regimul rutier va suferi o serie de schimbări, respectiv amenzile pentru cetăţeni vor deveni mai usturătoare, însă se va elimina sistemul “inutil” cu puncte, iar permisele nu vor mai putea fi ridicate atât de uşor.

El a spus că vrea amenzi mult mai usturătoare pentru şoferii ce comit nereguli la regimul vitezei, arătând că “dacă o persoană îşi permite să cumpere un bolid, poate să-şi ia şi o amendă de 2.000 de euro”.

Noua strategie de siguranţă rutieră care a fost propusă deja Executivului. Parlamentul va decide însă dacă propunerile vor fi transpuse în lege.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă