Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Negrițoiu: Trebuie să lucrăm într-un termen mai scurt ca să putem livra tarifele de referință pentru RCA

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) promite finalizarea tarifelor de referință, în speță a celor maximale, pentru RCA pe categorii și clase de vehicule asigurate într-un interval mai scurt decât cel de 30 de zile prevăzut în ordonanța de urgență dedicată, precum și continuarea consultărilor cu transportatorii pe marginea valorii acestor tarife.

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 15.09.2016 - 19:35

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) promite finalizarea tarifelor de referință, în speță a celor maximale, pentru RCA pe categorii și clase de vehicule asigurate într-un interval mai scurt decât cel de 30 de zile prevăzut în ordonanța de urgență dedicată, precum și continuarea consultărilor cu transportatorii pe marginea valorii acestor tarife.

"Noi ne apucăm imediat de lucru, ne strângem datele necesare și va trebui să lucrăm într-un termen chiar mai scurt decât este prevăzut în ordonanță ca să putem să livrăm cât putem de repede tarifele de referință și în speță tarifele maximale pe categorii și clase de vehicule asigurate. Deocamdată, mai mult nu pot să vă spun, dar desigur că o să avem în continuare consultări cu dânșii (cu transportatorii rutieri — n. r.) inclusiv pentru tarifele finale, dar va trebui să facem consultări și cu celelalte instituții ale statului. Consiliul Concurenței, potrivit procedurii, este implicat în proces, iar în final actul normativ va fi adoptat prin HG, iar Ministerul Finanțelor Publice va trebui implicat", a declarat, joi, președintele ASF, Mișu Negrițoiu, la finalul discuțiilor cu transportatorii rutieri.

Potrivit Agerpres, acesta a precizat că s-a discutat despre termenul de referință și despre calcularea riscurilor și stabilirea formulei de calcul a tarifelor de referință pentru polițele RCA.

"Acestea trebuie să cuprindă câteva elemente tehnice, cum sunt: frecvența de daune, încărcarea pentru cheltuieli administrative, achiziții, taxe și încărcarea pentru aplicarea sistemului pentru bonus-malus. Am făcut și o simulare care să ne ducă spre o țintă, ca exemplu o țintă la un autoutilitar pentru 16 tone clasa bonus-malus B0 la 7.500 lei. Sunt elemente de detaliu care nu sunt conținute, dar ăsta este cadrul general", a explicat Negrițoiu.

Citeşte şi: FOTO + VIDEO. Marele miting de protest în faţa Guvernului s-a încheiat. Transportatorii au ajuns la un acord cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, pe tema tarifelor RCA

Întrebat dacă poate spune cu ce procentaj ar putea scădea valoarea polițelor RCA, Negrițoiu a răspuns: "Nu avem un procent și nu pot estima cu cât vor scădea".

Un reprezentant al transportatorilor, prezent la declarații, a ținut să sublinieze că discuțiile de la ASF au vizat doar prevederile pentru persoane juridice în cazul RCA, iar demisia Consiliului ASF nu a fost pe agenda discuțiilor, deși transportatorii au cerut acest lucru în timpul protestelor de la Guvern.

"S-a discutat strict pe problemele persoanelor juridice. Discuțiile despre demiterea Consiliului ASF a rămas, dar nu am discutat acum, pentru că noi trebuia să ne rezolvăm problema. Este puțin relevant acum că este un om sau altul în fruntea ASF. Cred că, dacă azi și-ar fi dat demisia, criza noastră s-ar fi adâncit pentru cel puțin câteva săptămâni, până găseau dragii noștri parlamentari un înlocuitor. Hai să spunem că a fost benefic că azi nu și-a dat demisia Consiliul ASF. Mai departe, rămâne la latitudinea Parlamentului să-l demită sau la latitudinea dânșilor să își dea demisia, dacă ei consideră că nu au ce căuta acolo", a spus reprezentantul transportatorilor.

 

Citește totul despre:

Comentarii