Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va desecretiza arhiva SIPA. CSM cere explicații

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri dimineață că va desecretiza arhiva SIPA.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2017 - 13:53

UPDATE 13,45: CSM va cere Ministerului Justiției explicații cu privire la arhiva SIPA, a anunțat, miercuri, președintele CSM, judecătoarea Cristina Tarcea.

"S-a hotărât transmiterea unei adrese către Ministerul Justiției pentru a da detalii privind arhiva SIPA, ca, în funcție de asta, după ce știm exact situația de fapt, să știm cum acționăm. Am cerut să aflam care e situația arhivei SIPA, ce s-a întâmplat după anul 2005, când s-a dispus desființarea arhivei SIPA, dacă a existat o inventariere, dacă au existat rapoarte, unde au fost transmise, toate amănuntele de genul acesta", a precizat președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, la ieșirea de la CSM.


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri dimineață că va desecretiza arhiva SIPA.

Ministrul a declarat, la intrarea în sediul CSM, că va dispune desecretizarea arhivei fostului serviciu secret "în cel mai scurt timp" și că această decizie va urma "procedura legală", fără a oferi însă detalii despre etapele acestei proceduri.

Anunțul făcut de ministrul Justiției intervine după solicitarea CSM de a publica componența comisiilor care s-au ocupat de arhiva SIPA, măsurile dispuse de acestea, data sigilării arhivei, dacă cineva a accesat-o ulterior și modul cum a fost gestionată arhiva până în prezent.

„Voi citi și eu scrisoarea, voi vedea și le voi comunica răspunsul. Da, voi desecretiza arhiva SIPA în cel mai scurt timp cu respectarea termenelor și procedurilor legale”, a declarat Tudorel Toader, miercuri dimineață, la CSM.

Ministrul a negat că s-ar face presiuni asupra lui în acest caz: "Nu m-a presat și nu mă presează nimeni. Interesul public trebuie respectat".

Anterior, jurnalistul Dan Andronic afirmase, într-un articol de presă, că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de ministrul Monica Macovei, comisie formată din judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul DNA Paul Dumitriu. Aceste acuzații au fost respinse și de Monica Macovei şi de Cristi Danileţ.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...