10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMartorii accidentului de elicopter spun că primele ajutoare au sosit după zeci...

Martorii accidentului de elicopter spun că primele ajutoare au sosit după zeci de minute

Martorii accidentului aviatic produs în Constanța, unde un elicopter SMURD s-a prăbușit în Lacul Siutghiol, spun că a durat câteva zeci de minute pînă la sosirea primei ambarcațiuni de salvare, relatează Mediafax.

Persoane aflate în zona lacului la momentul producerii accidentului spun că elicopterul SMURD s-a prăbușit în apă la o distanță de câteva sute de metri de mal, iar la scurt timp au văzut flăcări și fum.

Oamenii mai spun că au auzit strigăte de ajutor și că ulterior aparatul de zbor s-a scufundat.

Citește și: FOTO. UPDATE. Un elicopter SMURD s-a prăbușit în Lacul Siutghiol. Medicul găsit este în stop cardio-respirator și NU răspunde manevrelor de resuscitare

Persoanele aflate pe mal mai relatează că au sunat la 112 și că primii care au ajuns cu ambarcațiune, respectiv o barcă peneumatică, fiind pompierii, însă a durat câteva zeci de minute.

Accidentul s-a produs în jurul orei 16.20 și a fost anunțat prin 112.

Elicopterul transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Județean din Constanța și mergea să realimenteze cu combustibil, iar la bordul acestuia se aflau un pilot, un copilot, un medic şi un asistent.

Până la ora transmiterii acestei știri, echipajele de intervenție au reușit să aducă la mal o persoană din cele patru aflate în elicopter, respectiv pe medic, celelalte trei fiind căutete în continuare în lac de către pompieri și scafandri.

Medicul salvat – o femeie – este în stop cardio-respirator, încercându-se resuscitarea acesteia.

Conform MAI, vicepremierul Gabriel Oprea merge în județul Constanța, însoțit de o echipă de procurori militari, criminaliști și de conducerea MAI, iar din dispoziția acestuia a fost activat Centrul Operativ din Guvern, pentru coordonarea intervenției la fața locului.

Accidentul aviatic din judeţul Constanţa s-a petrecut la mai puţin de o lună de la prăbuşirea, într-o zonă împădurită din judeţul Sibiu, a unui elicopter militar IAR-330 PUMA, când opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi grav. Săptămâna trecută, unul dintre cei doi răniţi, respectiv pilotul, a murit la spital. Elicopterul aparţinea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune și ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă