Magistrații gorjeni au decis: Olimpic bătut de mamă, un medic din cadrul MAI, ar putea fi luat de DGASPC Gorj. Copilul refuză să plece de lângă familie

Olimpicul de 13 ani bătut de mamă, după ce a refuzat să meargă la un concurs școlar, va fi luat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, au decis, joi, magistrații gorjeni.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 19.05.2017 - 21:52

UPDATE 19.00: Olimpicul a refuzat să fie luat de Protecția Copilului, deși a fost bătut de mamă, informează Digi24.

„Mama a spus că nu este de acord cu preluarea copilului atât timp cât copilul nu este de acord, iar opinia copilului a fost una foarte clară, nu vrea să părăsească casa, el îşi iubeşte foarte mult membrii familiei şi nu doreşte să părăsească domiciliul”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.


Olimpicul de 13 ani bătut de mamă, după ce a refuzat să meargă la un concurs școlar, va fi luat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, au decis, joi, magistrații gorjeni, informează site-ul Impact în Gorj.

Protecția Copilului va efectua o anchetă, amănunțită, pentru a constata dacă acesta poate sta la rude.

Anterior, în cursul zilei de vineri, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj au depus o acțiune în instanță, pentru preluare în regim de urgență a minorului în vârstă de 13 ani, elev olimpic, care a fost agresat, joi, de către mama sa, medic la Centrul Medical Județean al MAI.

„Instituția noastră a apreciat că este oportun ca pentru copil să se instituie o măsură de plasament în regim de urgență, mama minorului însă s-a opus. Ieri s-a depus acțiune în instanță în vederea scoaterii minorului din familie pe cale de ordonanță președințială. Acest dosar a avut termen astăzi, iar în acest moment instanța a luat în pronunțare dosarul și așteptăm să se decidă. Copilul a confirmat că a fost supus agresiunilor fizice și verbale exercitate de mama lui. În acest moment el este destul de stabil din punct de vedere emoțional, el este cu mama în acest moment, până când instanța se va pronunța. Copilul a relatat că nu este un caz singular, s-a mai întâmplat să mai aibă conflicte, nu de aceeași anvergură, dar copilul a mai fost certat și chiar și agresat și fizic. Copilul are rezultate excepționale la învățătură, este olimpic”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Corina Drăgan, pentru Agerpres.

Potrivit directorului Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, Doru Tașcău, elevul agresat are media 10 pe primul semestru din clasa a VII-a și nu are absențe.


Citește și: Un medic din cadrul MAI este cercetat pentru violenţă în familie, după ce şi-a bătut copilul olimpic. Martorii: A ieşit copilul afară ţipând, ea după el ca să stea să-l spele de sânge

Un medic stomatolog din cadrul Centrului Medical Judeţean Gorj al Ministerului Afacerilor Interne, este cercetat de poliţişti pentru violenţă în familie, după ce, joi, şi-ar fi bătut fiul de 13 ani, în scara blocului. O vecină ar fi alertat poliția.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...