Judecătoria Buftea a admis solicitarea ANAF de poprire a conturilor deputatului Daniel Constantin în contul datoriei către omul de afaceri Dan Voiculescu

Solicitarea ANAF de proprire a conturilor deputatului Daniel Constantin, în contul datoriei pe care politicianul o mai are către Dan Voiculescu, a fost admisă de Judecătoria Buftea.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 08.07.2017 - 22:17

Solicitarea ANAF de proprire a conturilor deputatului Daniel Constantin, în contul datoriei pe care politicianul o mai are către Dan Voiculescu, a fost admisă de Judecătoria Buftea, scrie News.ro., potrivit Hotnews.ro. Dan Voiculescu a fost condamnat în 2014 la zece ani de închisoare în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

"Respinge excepţia dreptului material la acţiune invocată de debitor prin întâmpinare, că neîntemeiată. Admite cererea formulată de creditoarea Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în contradictoriu cu debitorul Voiculescu Dan şi terţul poprit Constantin Daniel. Menţine poprirea înfiinţată de creditoare prin adresa de înfiinţare a popririi nr. MBR_DEC - 0001471-2016/12.12.2016 asupra disponibilităţilor băneşti datorate de terţul poprit Constantin Daniel debitorului Voiculescu Dan", se menţionează în decizia Judecătoriei Buftea, instanţa care a judecat procesul deschis de ANAF. 

Contactat sâmbătă de News.ro, Daniel Constantin a spus că nu i-a fost adusă la cunoştinţă decizia instanţei. 

Dosarul care are că obiect validarea unei popriri a fost înregistrat la Judecătoria Buftea în 27 februarie şi a fost deschis de ANAF, în calitate de creditor, în timp ce Dan Voiculescu este debitor, iar Daniel Constantin este terţ poprit.

La momentul deschiderii procesului, Daniel Constantin spunea că nu are conturile blocate de ANAF, dar că se află de un an în discuţii cu reprezentanţii instituţiei, fiind vorba de o procedura normală, la care se aştepta, iar el va urmă calea care va fi decisă în momentul în care se va stabili procedura de recuperare în instanţa. "Discut cu cei de la ANAF de mai bine de un an de zile. Este o procedura pe care o aşteptăm, sperăm să o instituie ceva mai de mult. Este încă un pas pe care-l fac în recuperarea unui prejudiciu stabilit de instanţa. După ce se va stabili, se va termină această etapă procedurală, adică acel proces, atunci lucrurile vor intră în normal", spunea Daniel Constantin.

Daniel Constantin a scris în declaraţia de avere din iunie 2016 că a împrumutat de la Dan Voiculescu 295.000 de euro. Din această suma, Daniel Constantin a împrumutat 100.000 de euro în 2007 şi trebuia să îi restituie, în tranşe, în perioada 2008-2016. Suma de 195.000 de euro reprezintă un împrumut luat de Daniel Constantin de la Dan Voiculescu în 2008, pe care trebuie să îl ramburseze, în tranşe, în perioada 2008-2017.  

În dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitive, în 8 august 2014, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe fostul director al ICA Gheorghe Mencinicopschi la opt ani de închisoare, pe fostul director al ADS Corneliu Popa tot la opt ani de închisoare şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. Prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa dispunând, prin decizia definitivă din 2014, confiscarea mai multor imobile apatinand inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...