Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ICCJ: Gheorghe Turda a fost colaborator al Securităţii

Cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda a fost colaborator al fostei Securităţi, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit Mediafax. Magistraţii ...

Share

Corina Alexandru 0 comentarii

27.10.2011 - 19:52

Cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda a fost colaborator al fostei Securităţi, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit Mediafax.

Magistraţii instanţei supreme au respins, marţi, definitiv, recursul lui Gheorghe Turda împotriva unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti din iunie 2010, prin care a fost constatată calitatea acestuia de colaborator al fostei Securităţi.

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut Curţii de Apel Bucureşti, în octombrie 2009, să constate că Gheorghe Turda a colaborat cu fosta Securitate. În iunie 2010, Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea CNSAS.

Decizia a fost contestată de Gheorghe Turda la instanţa supremă, care în 25 octombrie i-a respins recursul, menţinând astfel decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Până la ora difuzării acestei ştiri, Gheorghe Turda nu a putut fi contactat.

În vârstă de 63 de ani, cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda este originar din Săpânţa, Maramureş. Gheorghe Turda are grad de general de brigadă şi a fost verificat de CNSAS pentru că a ocupat funcţia de director al Centrului Cultural Naţional din cadrul Ministerului de Interne.

În 2008, printr-un decret prezidenţial, Gheorghe Turda a fost înaintat în gradul de general de brigadă în rezervă.

În 1997, Gheorghe Turda a fost numit cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, iar în 2011 a primit acelaşi titlu din partea autorităţilor bucureştene. Totodată, Gheorghe Turda a fost decorat cu Ordinul "Virtutea Militară" în gradul de Cavaler cu însemn pentru militari, în 2002.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...