3 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. 2.200 de militari se pregătesc pentru război, în poligonul Smârdan

GALERIE FOTO. 2.200 de militari se pregătesc pentru război, în poligonul Smârdan

Peste 2.200 de militari și 400 de mijloace tehnice ale armatelor din România, SUA, Marea Britanie și Republica Moldova se antrenează, în această perioadă, la „Wind Spring 15”, cel mai amplu exercițiu organizat, în ultimii ani, pe teritoriul României.

Citește și: Armata a început să modernizeze Baza Aeriană Otopeni. Cât costă lucrările

Accesați galeria foto de mai sus, care conține imagine de la antrenamentele din 21 aprilie, din poligonul Smârdan.

Armata Română participă la exercițiu cu tancurile TR 85 M1, cu mașinile de luptă ale infanteriei tip MLI 84 M, cu transportoare blindate 4×4, cu sisteme antiaeriene pe șenile GERARD precum și cu transportoarele de evacuare medicală tip MEDEVAC. Militarii din Forțele Terestre ale SUA au adus transportoare blindate Striker, dar și elicoptere Black Hawk. Spre deosebire de situația din România, în SUA există elicoptere și în dotarea Forțelor Terestre (US Army).

Forțele Aeriene Române participă la exercițiul de la Smârdan cu avioane IAR 99 Șoim, care simulează atacul de la joasă înălțime, cu elicoptere IAR 99 Șoim, pentru transportul militarilor, IAR 330 Puma Socat, pentru atac, precum și cu elicoptere IAR 330 Puma în varianta MEDEVAC (pentru evacuare medicală). Toate forțele aeriene implicate în exercițiu decolează de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu (județul Constanța).

Exercițiul „Wind Spring 2015” se va încheia în 30 aprilie. Imediat după aceea, începând cu data de 2 mai, vehiculele militare din poligonul Smârdan se vor deplasa spre poligonul Cincu (între Brașov și Sibiu), pentru un alt exercițiu militar.

Citește și: CORESPONDENȚĂ din poligonul Smârdan. Comandantul adjunct al NATO, impresionat de mașinile de luptă românești

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă