12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialGalaţi: Peste o sută de pensionari protestează cerând pensii mai mari

Galaţi: Peste o sută de pensionari protestează cerând pensii mai mari

Peste o sută de pensionari, membri ai Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi, participă, vineri, la o acţiune de protest, în faţa sediului Prefecturii, dar şi la sediile filialelor locale ale PNL, PSD şi PDL, nemulţumiţi de pensiile mici şi de preţurile mari la produse şi servicii, informează Mediafax.

Pensionarii sunt nemulţumiţi de pensiile mici şi de preţurile mari la produse şi servicii şi cer demisia tuturor parlamentarilor care nu se implică în îmbunătăţirea calităţii vieţii vârstnicilor.

Acţiunea de protest a început la ora 10.00 şi este programată să se încheie la ora 13.00.

Protestatarii au o păpuşă care ţine în mână o balanţă şi este amplasată deasupra unui drapel pe care scrie: “471 parlamentari – corupţia-responsabilitatea”. Pensionarii vor să sugereze astfel că justiţia, dar şi parlamentarii corupţi calcă în picioare simbolul naţional, drapelul.

Potrivit liderului Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi, Vasile Panţuş, principalele solicitări sunt indexarea cu 50 la sută a pensiilor încadrate în condiţii speciale de muncă, indexarea anuală a tuturor pensiilor, proporţional cu rata inflaţiei, eliminarea coplăţii şi programărilor la medici, eliminarea impozitului şi a contribuţiei la asigurările de sănătate (5,5 la sută) din valoarea pensiilor sub 2.000 de lei şi crearea de locuri de muncă, pentru relansarea economiei naţionale.

Protestatarii au mai anunţat că vor repeta aceste acţiuni în fiecare zi de vineri din lună până când aceste revendicări le vor fi rezolvate.

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă