Experții Kaspersky Lab recomandă păstrarea unor copii ale fișierelor, pentru a evita efectele neplăcute ale unui atac cibernetic

Păstrarea separată a copiilor de backup a datelor și atenția la fișierele descărcate sau primite prin e-mail sunt câteva dintre recomandările experților Kaspersky Lab, în contextul atacurilor cibernetice de amploare din ultimele zile.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 15.05.2017 - 21:46

Păstrarea separată a copiilor de backup a datelor și atenția la fișierele descărcate sau primite prin e-mail sunt câteva dintre recomandările experților Kaspersky Lab, în contextul atacurilor cibernetice de amploare din ultimele zile, informează Agerpres.

„Fie că este vorba de copiii care cresc sau de un document bancar important, păstrați copii separate. Astfel, vă asigurați că nu pierdeți datele nici dacă se defectează computerul, nu doar în cazul unui program ransomware. Păstrați, însă, backup-ul pe un drive care nu este conectat la computer. Dacă îl lăsați conectat (de exemplu, un drive USB care este tot timpul conectat), programul ransomware va cripta și fișierele de pe drive-ul de backup", recomandă experții producătorului de soluții de securitate cibernetică.


Citește și: BBC: Utilizatorii ale căror laptopuri au fost blocate, în urma atacurilor cibernetice, au depus în conturile hackerilor 38.000 de dolari, într-o singură zi

150 de țări au fost vizate de atacul cibernetic care a avut loc, luni. BBC a analizat trei conturi conectate cu cererile de bani şi a dezvăluit că, în cursul zilei, în conturi au fost depuși 38.000 de dolari.

De asemenea, ei sfătuiesc utilizatorii să nu plătească răscumpărara: „Dacă vă aflați în situația în care vi s-au criptate fișierele și vi se cere să plătiți răscumpărarea, nu faceți asta!".

În ceea ce privește companiile, specialiștii Kaspersky Lab recomandă să facă o evaluare din perspectiva securității: „Faceți un audit al programelor instalate, nu doar al dispozitivelor endpoind, ci și al tuturor nodurilor și serverelor din rețea și mențineți-le actualizate; realizați o evaluare, din perspectiva securității, a rețelei pentru a identifica și înlătura breșele de securitate; pregătiți-vă angajații, acordând o atenție deosebită personalului din domeniul operațional și al ingineriei, pentru a fi conștienți de amenințările și atacurile recente; folosiți o soluție de securitate care include tehnologii bazate pe detectarea comportamentului", afirmă sursa citată.


Citește și: Ce sfaturi ne oferă Poliția Română pentru a ne feri de atacuri cibernetice

Poliția Română recomandă cetățenilor să își actualizeze sistemele de operare a computerelor, în contextul în care, la finalul săptămânii trecute, aproximativ 100 de țări au fost afectate de o amenințare de tip ransomware, denumită „WannaCry".

România se află printre cele mai afectate 10 țări, în urma atacului cibernetic de tip ransomware „WannaCry”, produs vineri și care a cauzat probleme mai multor instituții și organizații internaționale din 74 de țări, susțin specialiștii Kaspersky Lab.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...