UPDATE. Deputatul Nicolae Păun scapă definitiv de controlul judiciar în dosarul privind fondurile pentru romi

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) dezbate, marți, contestația formulată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) împotriva deciziei de revocare a controlului judiciar în cazul deputatului Nicolae Păun, acuzat de deturnare de fonduri europene. În 3 august, Instanța supremă a decis revocarea măsurii, însă hotărârea a fost atacată de procurorii anticorupție.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 16.08.2016 - 19:07

UPDATE. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, marţi, ca deputatul Nicolae Păun să fie cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că ar fi fraudat fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă, decizia fiind definitivă, informează Mediafax.

-----------------

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) dezbate, marți, contestația formulată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) împotriva deciziei de revocare a controlului judiciar în cazul deputatului Nicolae Păun, acuzat de deturnare de fonduri europene. În 3 august, Instanța supremă a decis revocarea măsurii, însă hotărârea a fost atacată de procurorii anticorupție, potrivit Agerpres.

În același dosar, magistrații au revocat atunci controlul judiciar și pentru Florentina Rotariu, manager general al Asociației Partida Romilor "Pro Europa".

Citește și: DNA. Deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun, trimiși în judecată alături de foștii șefi ai ANAF Gelu Diaconu și Mihai Vătășoiu-Gogancea

Nicolae Păun a fost trimis în judecată de DNA în data de 20 iulie, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, printre care deturnare de fonduri europene, spălare a banilor, cumpărare de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată. În același dosar, deputatul Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații, spălare a banilor și folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Citește și:  Sechestru de aproximativ 30,5 milioane de lei pe averea lui Nicolae Păun. 600.000 de lei, sechestrul pe averea familiei Voicu

Direcția Națională Anticorupție îi acuză pe Nicolae Păun și ceilalți inculpați că ar fi creat un mecanism de fraudare a fondurilor europene, prin intermediul Asociației Partida Romilor „Pro Europa", care derula programe destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...