9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce crede Meleşcanu că stoparea "corupţiei mici" este mai importantă decât...

De ce crede Meleşcanu că stoparea “corupţiei mici” este mai importantă decât dosarele de mare corupţie

Noul preşedinte al SIE Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că sprijină reforma din justiţie şi că reprezentanţii MAI trebuie să rezolve problemele oamenilor de rând.

“Tot ceea se face cu ordinea publică este extrem de important. Din punctul de vedere al doamnei Kovesi, dosarele mari de corupţie sunt importante. Pentru oameni actele mici de corupţie sunt importante. E de ajuns să ţi se fure geanta, sau portofelul, ca să nu credeţi că sunt misogin, pentru a creea un sentiment de nesiguranţă”, a spus Meleşcanu.

Procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi  consideră trebuie găsite soluţii de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru ca judecătorii să dea săptămânal termene de judecată în procesele  de mare corupţie.

Fostul senator Teodor Meleşcanu a fost propus, luni, de către preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de şef al SIE. Numirea lui în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a fost validată, marţi, de Parlament, fiind înregistrate 238 de voturi “pentru” şi unul “împotrivă”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă