18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDan Fătuloiu, audiat la DNA

Dan Fătuloiu, audiat la DNA

Secretarul de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu este audiat la sediul DNA, în cazul presupusei mite pe care i-ar fi oferite-o omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, prins, împreună cu alte două persoane – Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu- , în urma unui flagrant delict în faţa sediului MAI. După cum transmite Mediafax, Chelu a fost prins când încerca să-i ofere mită 50.000 de euro  lui Dan Fătuloiu pentru a rezolva favorabil dosare aflate în lucru la unităţi de parchet, între care şi DIICOT. Secretarul de stat a declarat, vineri seară, înainte de a pleca de la MAI la Direcţia Naţională Anticorupţie, că cel care a vrut să îi dea mită a venit la el în birou.

Chelu încerca de mai mult timp să-l mituiască pe Fătuloiu, care l-a denunţat la DNA. Acţiunea s-a soldat cu reţinerea lui Chelu, pentru audieri. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au în lucru trei dosare în care figurează numele lui Cătălin Chelu, însă acesta nu se află încă sub învinuire. Investigaţiile se află în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de spălare de bani, evaziune fiscală şi referitoare la piaţa de capital.

Dan Fătuloiu a spus că a fost vorba despre mai mulţi mituitori, precizând că omul de afaceri Cătălin Chelu a fost în cursul zilei de vineri în biroul său de la MAI. “Mituitorii au fost prinşi în flagrant de DNA”, a declarat pentru Gândul chestorul Fătuloiu, precizând că aceştia voiau să rezolve nişte dosare şi i-au oferit “două case, două maşini şi 50 de mii de euro”.

Surse din Ministerul de Interne au declarat pentru ziarul “Gândul” că maşinile au fost descoperite de procurorii DNA chiar în parcarea Ministerului de Interne. Este vorba despre două BMW-uri albe, la faşa locului fiind găsite şi actele caselor şi banii. Patru persoane au fost prinse în flagrant, susţine Gândul, iar valoarea totală a mitei era de un milion de euro. Biroul de presă al DNA a refuzat să facă orice comentariu pe acest subiect.

Cătălin Chelu este proprietarul celui mai mare portofoliu de companii listate la Bursa de la Bucureşti, cu 14 companii la care este acţionar direct sau prin intermediul unor firme interpuse, fiind totodată un personaj controversat, presa acuzându-l, între altele, că a devalizat Rotes SA. Potrivit “Topului Forbes 500 miliardari”, Cătălin Chelu (44 ani) are o avere estimată la 17 milioane de euro (locul 312 pe România) şi este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe bursa românească de acţiuni. Cătălin Chelu a fost prezentat în presă ca fiind un apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi că ar fi fost folosit de acesta ca interpus în diferite achiziţii.

Cele mai citite

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă