17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCursele low-cost cresc traficul pe Aeroportul Baneasa

Cursele low-cost cresc traficul pe Aeroportul Baneasa

Datorita cresterii numarului de companii aeriene low-cost de pe Aeroportul International Aurel Vlaicu din Baneasa, numarul pasagerilor a crescut cu 80% in primele sase luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, pana la sfarsitul lunii iunie 2006 s-au inregistrat 261.828 de pasageri fata de aceeasi perioada din 2005, cand s-au inregistrat peste 144.000 de pasageri. Pana la sfarsitul anului circulatia va atinge circa 410.000 de pasageri, in 2007 traficul urmand sa se situeze in jurul cifrei de 480.000 de pasageri.
Numarul de miscari de aeronave inregistrat in primul semestru din 2006 a fost de peste 7.000. Pentru anul 2007, se estimeaza ca numarul de miscari sa fie de circa 15.700.
Pe Aeroportul Aurel Vlaicu opereaza companii low-cost romanesti si straine, precum si companii care efectueaza zboruri VIP, ocazionale sau sezoniere, in regim charter cu oameni de afaceri sau turisti. Principalele companii aeriene prezente sunt: Blue Air din Romania, MyAir Airlines si SkyEurope din Slovacia. O alta companie cu un numar mare de zboruri care a ales sa-si schimbe destinatia de operare este Carpatair, care isi va muta operatiunile pe Aeroportul Henri Coanda – Otopeni, din cauza operatiunilor de modernizare a Aeroportului Aurel Vlaicu.
Aeroportul din Baneasa isi va suspenda temporar activitatea pe o perioada de circa 45 de zile in lunile septembrie si octombrie, timp in care se va repara zona de mijloc a pistei.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă