14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialCum îşi împart România clanurile interlope

Cum îşi împart România clanurile interlope

Vezi care sunt clanurile care fac ravagii în România:

În Bucureşti încă mai sunt membrii ai clanurilor dezorganizate de poliţie. Gemenii, Sadoveanu, Duduienii, Caranii, Chira, Pietroi, Sportivii, Benga, Gruia, ori Ştioacă sunt doar câteva nume de grupări care îşi împart Capitala în funcţie de zonele de influenţă. Aici este cea mai mare divesitate de infracţiuni. Membrii reţelelor interlope se ocupă de cămătărie, furturi de maşini de lux, spargeri de locuinţe, violuri, tâlhării, până la simple furturi din buzunare.

Argeşul este plin de scandalagii
Interlopii din acest judeţ sunt cunoscuţi pentru scandalurile pe care le provoacă. Cârciumaru, Căldăraru, Versace, Oancea, Ciprienii şi Titoaşcă îşi împart cartierele Piteştiului dar şi zonele limitrofe ale acestui oraş. Unii au legături cu grupări din alte judeţe. Clanul Titoaşcă este cunoscut pentru cămătărie . Versace percepe taxe de protecţie iar clanul Oancea făcea trafic de persoane.

Alba: ameninţări, ultraje şi loviri
Claudiu Mircea Sibişean este şeful unui clan care se ocupă de scandaluri, bătăi, ameninţări, şantaj. El se luptă cu un alt interlop, proxenetul Adrian Bălan.

Arad: crimă organizată
Uţu Rohozneanu este cel mai cunoscut şef de clan interlop din judeţ. El îşi mai spune Stefan cel Mare şi Vlad Ţepeş. Uţi conduce cea mai mare grupare de crimă organizată din vestul României. El îşi împarte teritoriul cu Baderca, un interlop care acţiona mai mult în Timişoara.

Bacău: exploatare sexuală şi trafic de persoane
Ovidiu Hasan este numele care este asociat cu lumea interlopă din Bacău. El este implicat în mai multe scandaluri legate de trafic de persoane şi exploatare sexuală şi a deţinut monopolurile cluburilor d enoapte din Bacău. Acum este în închisoare, fiind condamnat anul trecut pentru infracţiuni la legea comerţului electronic. Tot Hasan mai are la activ acuzaţii de trafic de minori, sechestrări de persoane şi tâlhării. Interlopul îşi împarte teritoriul cu familia condusă de Chiriac, zis şi Austrian, ai cărei membri sunt specializaţi în şantaj, camătă şi afaceri imobiliare.

Bistriţa-Năsăud: prostituate pentru Elveţia
Ioan Istrate, zis Fuji, este cunoscut pentru scandalurile pe care le face, terorizând oamenii. A fost condamnat pentru tentativă de omor calificat, după ce a comandat bătaia unui alt interlope, Paul Pop, zis Blondu, într-o cafenea, pentru nişte datorii mai vechi.
Daniel Pop, zis Mădăritu, este un alt interlop cunoscut din Bistriţa şi conduce o grupare care se ocupă cu proxenetismul şi traficul de persoane. Racolau fete şi le trimiteau în Elevţia să se prostitueze.

Bihor: bătăuşi şi spărgători de locuinţe
Romi Neguş, zis Romeo Markovici, este cel mai temut interlop din zonă. El este cunoscut pentru scandaluri şi bătăi. Porumbelu (Ciprian Porumb), este şeful unei bande de spărgători de locuinţe care acţionează pe teritoriul acestui judeţ. Clanul lui Mihai Gabor, zis Grecu se bate frecvent cu alţi interlopi mai ales când este vorba de găştile conduse de Ionel Bocşan şi Robi Gyongyosi.


Buzăul: proxeneism şi prostituţie

Feraru şi Cionică îşi împart aici teritoriile. Primi sunt acuzaţi de trafic de carne vie. Membrii clanului Feraru au trimis mai multe fete să se prostitueze, în Spania, pe care lepăcăliseră că l vor găsi locuri de muncă.

Braşov: furturi şi vătămări corporale
Tolea Ciumac, acum cunoscut de o ţară întreagă s-a făcut cunoscut ca bătăuş printre interlopi. Alen Moiosin este unul dinte cei mai importanţi interlopi din Braşov. El a fost implicat în mai multe infracţiuni de proxenetism, răpiri, conflicte stradale. A fost încarcerat în 2003. După ce a ieşit s-a apucat de infracţiuni informatice. Ştefan Cheţea a coordonat un grup care se ocupa de şantaj, sechestrări şi fraude cu cărţi de credit.

Brăila: taxe de protecţie şi cămătărie
Cioară, Oaie, Buricea, Sgârcitu şi Crăcănatu sunt principalii interlopi care „fac legea” în judeţ. Locotenenţii lui Titel Crăcănatu se ocupă de perceperea taxelor de protecţie. Membrii grupului sunt cunoscuţi ca fiind foarte agresivi. Buricea a reuşit să-i determine pe alţi interlopi să-şi lichideze afacerile din judeţ, cu ameninţări. Printre falimentele produse de Buricea se află cazinoul „Cocoşul de Aur”.

Bârlad: Dura şi Drosul
Clanul Dura are la bază o femilie cu 16 fraţi. Ei se ocupă în special cuz traficul de haşiş şi etnobotanice. Ei se ceartă frecvent cu un alt clan interlop, Drosu. Unul dintre membrii clanului Dura a fost acuzat de o femeie că i-ar fi drogat fata în vârstă de 14 ani, a sechestrat-o şi a pus-o să facă videochat erotic, împreună cu alte cinci fete.

Botoşani: Clămparu, interlopul căutat de interpol
Clămparu, şeful celei mai mari reţele de prozenetism pentru Spania, a fost condamnat în lipsă la 13 ani de închisoare, în februarie 2011. Interpolul este pe urmele lui dar nu a reuşit să-l localizeze. Unii spun că ar exista informaţii conform cătora, Naşu, Cap de Porc sau Ion de la Madrid, cum i se mai spune lui Clămparu, ar fi de fapt în Spania.

Călăraşi: săbii, bâte, piete şi pistoale
Scandalurile, produse la începutul anului 2011, pe străzile Călăraşiului au speriat multă lume. Cel puţin 50 de persoane au participat la o reglare de conturi dintre Clanurile Chirmuş şi Buriga, unde s-au folosit săbii, pietre, topoare, cuţite şi pistoale. Celelalte grupuri de interlopi, Budrigan, calea, Zăbălaru şi calu îşi împart prostiruatele şi, uneori, distribuţia de haşiş.

Cluj- proxenetism şi trafic de persoane
Vasile Gabriel Mocan, Francezu şi Păunelu au fost reţinuţi, în 2010, pentru trafic de persoane şi proxenetism. Cel mai cunoscut interlop din Cluj este Gore, pe numele lui adevărat Marius David. El a vrut să-şi taie gâtul după o ceartă cu soacra. El a fost arestat pentru tentativă de omor supă ce a înjunghiat un asistent medical de la Spitalul Judeţean din Cluj.
Gruparea lui Ovidiu Vancea, zis Balbicea, un interlop din Turda este cunoscutăpentru spargeri şi înşelăciuni imobiliare. Una dintre victimele spargerilor locotenenţilor lui Vancea a fosr şi un funcţionar al Consiliului Judeţean Cluj.


Covasna: interlopii care se muşcă între ei

Gergik Mihai a devenit celebru după ce l-a muşcat de gât pe Gheorghe Iliescu, patronul unei discoteci din Sfântu Gheorghe. Gergik Mihai, este cunoscut sub porecla „Ninja Misi”.

Caraş-Severin: contrabandă cu ţigări pe Clisură
Slavco Avram, membru al unei grupări care se ocupă de contrabanda cu ţigări din Serbia, în zona Clisurii Dunării, a atacat cu o sabie un poliţist chiar în sediul Poliţiei de Frontieră din Caraş Severin. Radu Cătălin este un alt interlope cunoscut din judeţ, el fiind implicat în trafic de persoane, cămătărie, şantaj şi trafic de influenţă. Remus Mogoşan, este cunoscut pentru distrugere, ameninţare, lovire, ultraj contra bunelor moravuri şi nerespectarea regimului armelor.

Constanţa: evaziune fiscală, delapidare şi şantaj
Nuredin Beinur, este cunoscut pentru fapte de şantaj, evaziune fiscală şi delapidare. Clanul condus de el avea legătură cu adjunctul şefului Poliţiei Neptun, comisarul-şef Cristinel Niţoi, şi cu alţi angajaţi ai primăriei Mangalia. Alte două clanuri importante din Constanţa sunt Spaniolii şi Fraţii, cunoscute pentru bătăile cu topoate, pistoale şi săbii. Dacă sunt supăraţi prea tare, membrii reţelei dau foc, fără să clipească la maşinile rivalilor. Alte clanuri influente în Constanţa sunt Săceanu, condusă de Sedan Iasar – specializată în şi Pitbull. Capull grupărilor musulmane de pe litoralul românesc, Usein Sali, a murit în 2010, în condiţii misterioase.
Dolj- cămătărie şi împuşcături pe stradă
Gigioc (Gigi Vadik Zavera) conduce unul dintre cele mai temute clanuri interlope din Craiova. Cămătăria şi reglărille de conturi sunt principalele ocupaţii ale membrilor acestui grup de infractori.
Ernico, Pară, Caiac, Velcu, Roşianu şi Cimino îşi impart zoneele în care Gigioc nu are influenţă. Scandalurile din Dolj au început să se mai rărească de la uciderea interlopului Caiac, în 2008, când un alt interlope din Craiova Cătălin Mavriche, după ce s-au certat de la un joc de poker. Moartea lui a iscat un scandal naţional.

Dâmboviţa: Ghenosu
Clanul Ghenosu, condus de Florin Pârjol au făcut mulţi bani din trafic de persoane, atacuri armate, furturi, falsificare de carduri, taxe de protecţie, cămătărie, proxenetism. Membrii reţelei se ocupau de racolarea fetelor pe care le trimiteau în Irlanda să se prostitueze. Unul dintre membrii clanului, George Uţă, a băgat în comă un poliţist, Dănuţ Oprea, după ce i-a dat cu o sticlă în cap în timp ce se afla într-un bar din Târgovişte. Tot aici îşi maidispută teritoriile clanul lui Deju, clanul lui Melania şi clanul Drăgoi.

Galaţi: înşelăciuni cu acte false
Una dintre grupările cunoscute în oraş este condusă de Iulian Simion, zis Bilă, fost locotenent al şefului unui alt clan, condus de Vasile Ifrosa ucis în Germania în urma unui schimb de focuri cu poliţiştii. Clanul lui Nelu Ogeacă este un alt grup care încearcă să câştige supremaţia. Ion Ijdileanu, zis Ţăranu, conduce o reţea care se ocupă de taxe de protecţie. Maricel Nicolau are o grupare care se ocupă cu ameninţări cu răpirea copiilor sau cu sluţirea prostituatelor.Clanului Bua se ocupa de înşelăciuni. Membrii reţelei racolau persoane care nu aveau ocupaţie şi, prin înşelătorie sau constrângere, le forţau să contracteze credite de la instituţii bancare, cu ajutorul unor acte false.

Harghita: scandaluri şi extremism
Garda Secuiască, o grupare extremistă condusă de Csibi Barna, este una dintre cele mai violente reţele cunoscute în acest judeţ. Una dintre celemai recente “realizări” ale bandei este “spânzurarea lui Avram Iancu”, faptă comisă chiar de Csibi Barna.
Hunedoara: mafia imobiliară
Lucian Sârbu zis Spumă şi Constantin Brumaru Bibanu sunt doi interlopi cunoscuţi pentru afacerile la negru, furturi mafie imobiliară, cămătărie, fiind implicaţi chiar şi în scandalul “brăţărilor dacice”. Ei au fost condamnaţi la închisoare, în 2010, împreună cu Ioan David, fost şef al Poliţiei municipiului Deva, şi trei dintre foştii subordonaţi ai acestuia.

Giurgiu: Butoane
Gruparea condusă de Octavian Grecu a fost adusă în atenţia publicului după ce un sportiv american a fost ucis de un cunoscut al şefului Clanului. Locotenenţii lui Octavian Grecu se ocupă de cămătărie, proxenetism, taxe de protecţie şi trafic de influenţă. Unul dintre băieţii şui Octavian Grecu a fostreţinut, de curând, pentru trafic de carne vie.Clanul Butoane se bătea cu gruparea numită File, ai cărei membri se ocupau de proxenetism. O altă grupare este cea a lui Mure.
Gorj: producţie de prostituate pentru Spania
Clanul Calina este cunoscut pentru “exportul” de prostituate către Spania.Membrii reţelei racolau fetele într-un bar din Târgu-Jiu. Banda lui Gelu Livezeanu, a început să iasă în evidenţă, în ultimul timp, în mai multe reglări de conturi. În prezent, liderul Gelu este încarcerat la Penitenciarul din Târgu-Jiu.
O altă reţea de infractori este cea numită Chiriac, condusă de Daniel Rătuşeanu. Membrii acesteia se ocupă de furtul de maşini.

Iaşi: Clanul Corduneanu
În acest judeţ se află cel mai cunoscut şi mai periculos clan dinRomânia. Este vorba de clanul Cordunenilor, condus de fraţii Costel şi Gheorghe, foşti campioni europeni de juniori la lupte libere. Membrii grupării se ocupă de bătăi în plină stradă, intimidare, lupte armate, trafic de droguri şi de persoane, tâlhării, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani. Cei doi fraţi au organizat o reţea de prostituţie locală şi una de hoţi care a fost extinsă în 34 de ţări din Europa. Tot în Iaşi acţionează clanul Tănase care se ocupă de traficul de persoane, în special minori, şi cu reţelele de cerşetorie.

Ialomiţa: bătăi şi reglări de conturi
Clanul Frusin, specializat în reglări de conturi şi bătăi în plină stradă. Mai mulţi membri au fost arestaţi pentru mai multe infracţiuni, inclusiv tentativă de omor.
Clanul Hoisan din cartierul Bora din Slobozia se bat frecvent, cu bâte, răngi şi topoare pe mai cu membrii clanului Dinca, o grupare rivală din acelaşi oraş. Alte două grupări cunoscute în Slobozia sunt clanurile Blondu şi Mustafa.

Ilfov: influenţa Capitalei şi mafia chinezească
Clanul Belgienilor este cel mai cunoscut clan din Ilfov. Membrii grupării se ocupă de traficul de droguri şi proxenetism. Sile Pietroi este un alt interlope influent din Ilfov. El controlează Glina şi Popeşti Leordeni.
Luptătorii controlează zona de sud-vest a Capitalei şi comunele ilfovene Ciorogârla, Domneşti, Chiajna, Dragomireşti, Roşu.
Clanul Geamănu care fură maşinile de fiţe din Bucureşti le ascund la Chitila. Clanurile Caran, Mogoş şi Tostaua acţionează în estul Bucureştiului, în Voluntari, Pantelimon, Dobroeşti. În Afumaţi predomină clanurile chinezeşti.

Maramureş: judeţul lui “Japonezu”
Japonezu” este unul dintre ce imai cunoscuţi intelopi din judeţ. Reţeaua condusă de el ataca atacau TIR-urile încărcate cu produse de lux. Japonezu a fost cercetat şi pentru tâlhării comise pe Coasta de Azur. Paguba pe care pe care ar fiprodus-o acesta ar fi fost de trei milioane de euro.

Mureş: trafic de arme şi ţigări
Cristinel Şoitu, membru al unui clan interlop cu o arie mare de acţiune, care se ocupa cu traficul de arme, ţigări şi persoane, este cunoscut în special după ce i-a scris preşedintelui Traian Băsescu vrând să se autodenunţe. El i-a povestit şefului statului, cu lux de amănunte, toate infracţiunile pe care le-a executat. Nu a primit însă niciun răspuns de la autorităţi.

Mehedinţi: mafioţii cămătari şi şantajişti
Naşu, din Turnu Severin este Emilian Ştefan, liderul unui grup infracţional cunoscut pentru acţiunile lor sângeroase. Îşi duceau victimele în pădure, unde erau puse să-şi sape groapa. Mai mult, agresorii le striveau degetele cu ciocanul sau le rupeau mâinile. Infractorii se ocupau şi de cămătărie şi şantaj. Alţi interlope temuţi în Severin sunt Sandu Sârbu care a fost împuşcat acumpatru ani în picior, într-o benzinărie din Severin şi Virgică Florescu , zis ,,Ştetea”, închis în present, în afara ţării..

Neamţ: interlope care schimbă poliţia
Fraţii Mararu sunt cunoscuţi pentru cămătărie şi afaceri imobiliare. Unul dintre ei, Gheorghe Mararu a fost împuşcat într-un bar din centrul oraşului Piatra Neamţ, în urmă cu un an, de . Cristian Chilat, un interlope rival. Chilat a tras 7 gloanţe în victimă şi unul în fratele acesteia. Aurelian Şoric, şeful IPJ Neamţ, a fost silit să îşi dea demisia din cauza acestui scandal. Petre Tobă, şeful de atunci al Poliţiei Române Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat MAI şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică au fost schimbaţi din funcţie
Dumitru Mironescu, zis Puiu, este un alt interlope din Neamţ. Despre el se crede că se află în spatele asasinării lui Mararu.

Olt. Bercea Mondialul
Sandu Anghel, zis Bercea Mondialul, aflat în present în arrest după ce şi-a înjunghiat nepotul, este interlopul care controlează Slatina. El şi membrii clanului său sunt cunoscuţi pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. În ultimii cinci ani, diferiţi membri ai familiei lui Bercea au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în aproximativ 120 de dosare penale.
Clanul rival al lui Bercea este Curt, cel condus de Toni Curt zis Bahoi. Grupul se ocupă de traficul de maşini furate, schimb de valută, spălare de bani şi distrugeri.

Prahova: infracţiuni economice
Înfracţiunile industriale sunt cele predominante în judeţul Prahova. Cele mai importante grupări din acest judeţ sunt , cele conduse de Nicolai Bârsan şi, respectiv, Nicolae Manea. Numiţii. Ei au fost cercetaţi pentru infracţiuni de acces ilegal la sistemele informatice, deţinere de echipamente în vederea falsificarii de instrumente de plată electronice, retragere ilegală de numerar. Cele mai importante lovituri le-au dat, în Austria, Cehia, Belgia, Olanda, Grecia şi Portugalia.
Alţi interlope prahoveni sunt Nicoale Gălăţeanu, zis Raşpa, şi Ion Bahoi.

Suceava: contrabandiştii nu se cred interlope
Infractorii de aici nu atrag atenţia şi nici nu se vor interlope. Traficul de ţigări le asigură existenţa şi nu vor să iasă în evidenţă.

Sibiu: afaceri cu aur
Clanul Răcean este cunoscut pentru afacerile cu aur şi trafic cu urtilaje de construcţii furate. De fapt, membrii clanului cumpărau, în leasing, utilaje pentru construcţii, iar apoi treceau firmele pe numele unor oameni ai străzii. Legea în Sibiu este făcută însă de gruparea Lenis. Care se ocupă de şantaj, înşelăciune, violare de domiciliu, ameninţări, lipsiri de libertate, tâlhării.
Sălaj: clanul Păuşa
Este o familie de romi care este temută în Sibiu. Ei sunt acuzaţi că fură şi bat românii care-i stingheresc, iar când sunt „umflaţi” de „mascaţi” se dau victime şi ameniţă cu emigrarea în Canada.

Satu-Mare- Bătăuşi
Taxe de protecţie, infracţiuni economice, şantaj. Acestea sunt câteva dintre infracţiunile comise în Satu-mare Doru Tucaks, Nicolae Fuşle şi Bogdan Tărţan au fost arestaţi de curând. Ei cerea 600 de lei de persoană de la victimele lor, în schimbul aşa-zisei „protecţii”.
Timiş: mafia imobiliară
Clanurile de romi Cârpaci, Stancu şi Covaci au pus stăpânire pe vilele din zona istorică a Timişoarei. Membrii clanurilor au bătut mai multe persoane, printre care un avocat timişoarean şi un poliţist.

Tulcea: cămătărie
Cămătarii Viorel Curea – zis „Uscatu” şi Ion Feraru – zis „Ţepoi” sunt cei mai cunoscuţi interlope din zonă. Ei nu se duelează pentru teritoriu ci lucrează împreună. Acum cei doi încearcă să controleze şi mafia peştelui, dar deocamdată nu au reuşit decât să organizeze câteva grupuri de braconieri.

Teleorman: interlopii nu au obiectul muncii
Autorităţile se laudă că în Teleorman nu prea sunt interlope. Unul singur este mai cunoscut c a şmecher în zonă. Este vorba de Tudorel Vasile, zis Ţăndărică (46 de ani). El face cămătărie împreună cu câţiva romi.

Vâlcea: recuperatorii
Liderul grupării Piele din Râmnicu Vâlcea (Dumitru Iordache) a fost închis la Penitenciarul Colibaşi pentru Cămătărie. Locotenenţii lui fac însă zeci mii de euro în libertate de la oameni de afaceri cărora le-au dat bani cu împrumut şi acum încasează dobânzi . Membrii clanului Piele au şi un clan rival, Stoica. Cele două grupări s-au încăierat într-un restaurant din centrul oraşului Râmnicu- Vâlcea, cu săbii şi pistoale.

Vaslui: violuri şi taxe de protecţie

Alis Gentimir şi fratele acestuia, “Şchiopu”, încarcerat acum pentru viol sunt interlopii cunoscuţi ai Vasluiului. Alis Gentimir conduce gruparea numită „Brigăzile negre” şi se bate frecvent cu Cristian Paraschiv, un alt interlop din Vaslui, cunoscut sub porecla Cel, pentru zonele de influenţă. .

Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU