19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialConstanţa: Agent de poliţie acuzat că a intervenit pentru un bărbat cercetat...

Constanţa: Agent de poliţie acuzat că a intervenit pentru un bărbat cercetat pentru furt, reţinut

Un agent de poliţie de la Inspectoratul General de Poliţie-SOS Constanţa a fost reţinut, fiind acuzat că a intervenit pe lângă un ofiţer al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa în favoarea unui bărbat cercetat într-un dosar penal pentru sustragerea de cărbuni din Portul Constanţa.

 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în noaptea de 22/23 ianuarie, Nicolae Rusu a fost depistat alături de alte două persoane în timp ce transporta o tonă şi jumătate de cărbune sustras din portul Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu ocazia audierilor celor trei suspecţi, Rusu i-a propus ofiţerului Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa (SPTM) ca, în schimbul unor “atenţii”, să nu ia măsuri legale împotriva lor şi să nu predea cărbunele unităţii, ai cărei angajaţi sunt, întrucât riscă desfacerea contractului de muncă.

Ofiţerul a sesizat procurorul de caz, care a delegat lucrătorii Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa pentru organizarea unui flagrant.

Ulterior, în data de 28 ianuarie, în timp ce procurorul de caz împreună cu ofiţerii SJA Constanţa organizau flagrantul, un agent de poliţie din cadrul SPTM Constanţa a depus şi el un denunţ cu privire la faptul că în dimineaţa zilei respective fusese contactat la birou de agentul de poliţie Petre Larie, din cadrul IGPR – SOS Constanţa, care i-a solicitat să-l ajute tot cu cazul lui Nicolae Rusu.

Cu ocazia întâlnirii, agentul de poliţie Petre Larie le-a solicitat celor doi poliţişti din cadrul SPTM Constanţa să-l ajute pe învinuitul Rusu, spunându-le că acesta a pregătit o sumă de bani pe care urmează să le-o ofere cu ocazia audierilor. Ulterior, Larie l-a contactat pe Rusu şi l-a asigurat că a discutat cu cei doi poliţişti, instruindu-l, totodată, asupra modului de comportare privind oferirea sumei de bani.

Ca urmare a situaţiei, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au organizat flagrantul, ocazie cu care Nicolae Rusu a fost prins în timp ce îi oferea poliţistului suma de 1.500 de lei.

Acestuia i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar agentului de poliţie Petre Larie pentru complicitate la dare de mită.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează ca în cursul zilei de marţi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cele mai citite

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

EXCLUSIV. Surse liberale: Nicușor Dan a vrut să demisioneze după trei luni; PNL l-a oprit

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vrut să demisioneze din funcție, după aproximativ trei luni de la preluarea mandatului, au declarat, pentru cotidianul...
Ultima oră
Pe aceeași temă