VIDEO Claudiu Năsui (USR) către Mihai Tudose: Dacă lucrurile merg atât de bine, de ce e nevoie de creşteri de taxe?

Deputatul USR Claudiu Năsui a criticat dur discursul de luni, din Parlament, al premierului Mihai Tudose, în care șeful Executivului a prezentat situația economică a României.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.09.2017 - 12:26

Deputatul USR Claudiu Năsui a criticat dur discursul de luni, din Parlament, al premierului Mihai Tudose, în care șeful Executivului a prezentat situația economică a României.

Claudiu Năsui a avertizat Guvernul că, deşi anunţă o creştere economică record, deficitul bugetar este uriaş, iar taxele sunt majorate.

”Ce-am ascultat azi aici, cifrele prezentate de premierul României, sunt o imagine fantezistă şi ireală. Imaginea reală a economiei este cu totul alta. Dacă lucrurile merg atât de bine, creşterea e atât de mare şi toate lucrurile merg atât de roz cum spuneţi dumneavoastră, de ce este nevoie de toate aceste creşteri de taxe pe care le-aţi propus în ultima perioadă?”, l-a întrebat Claudiu Năsui pe Mihai Tudose la "Ora premierului".

”Cum poţi să ai creştere economică record într-o ţară şi cu toate astea să fii cu deficitul bugetar la maxim? Vă explic de ce faceţi lucrurile acestea: pentru că aţi crescut în mod nesustenabil cheltuielile structurale ale statului român. Aţi crescut pensiile şi salariile cu peste 20 la sută când vi s-a spus că lucrurile acestea nu pot fi susţinute. Şi atunci aţi tăiat din investiţii şi aţi căutat bani de la cei care nu-i aveau şi anume de la cei care muncesc part-time în România – le-aţi mărit impozitele pe muncă - şi de la mediul privat pe care punctual îl tot ameninţaţi cu diverse măsuri”, a subliniat deputatul USR.

Năsui a atras atenţia că, dintre cele 21 de miliarde de euro fonduri europene la dispoziţia României, Guvernul Tudose a absorbit doar 3, 58 de milioane. În schimb, datoria publică a crescut de la 66 la sută la 80 la sută în ciuda angajamentelor contrare luate de România.

”Aţi încălcat promisiunile dumneavoastră. Aţi spus că nu o să creşteţi taxe şi acuma le creşteţi. aţi spus că o să scutiţi de impozit veniturile sub 2.000 de lei. Nimic din toate acestea. Aţi spus că o să eliminaţi impozitul pe dividende. Este discutată şi uitată. Aţi spus că o să scutiţi de impozit medicii. De asemenea, discutată şi uitată. Să ştiţi că vinovat pentru toate lucrurile acestea nu este un singur om, sunteţi toţi pentru că sunteţi complici. Ca să cumpăraţi o pace socială, ca să atacaţi Justiţia şi să vă salvaţi penalii. Asta în timp ce sistemul educaţiei e la pământ şi vedeţi sănătatea în ce hal este şi cum se fură politic de către acoliţii dumneavoastră. Să vă fie ruşine!”, a subliniat Claudiu Năsui.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...