15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCine vor fi specialiştii care vor analiza teza de doctorat a şefei...

Cine vor fi specialiştii care vor analiza teza de doctorat a şefei DNA. Ministerului Educaţiei evită să ofere un răspuns concret

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis cine vor fi specialiştii care vor analiza teza de doctorat a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Antircorupţie (DNA).

Este vorba de despre prof. dr. Radu Chiriţă – Facultatea de Drept, Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, prof. dr. Vlad Constantinesco – Facultatea de Drept, Universitatea „Robert Schumann” din Strasbourg, şi prof. dr. Claudia Ghica-Lamarchard – Facultatea de Drept, Universitatea din Rennes 1 (Franţa), informează Hotnews.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, nu a dorit să confirme sau să infirme informaţia cu privire la componenţa comisiei.

“Nu pot să vă confirm, nici să vă infirm. De altfel, nici nu cunosc componenţa comisiei. Noi (n.r – Ministerul Educaţiei) nu vom comunica – nici CNATDCU nu va comunica – componenţa comisiei care analizează sesizarea (n.r. – privind lucrarea de doctorat a şefei DNA) tocmai pentru a feri persoanele respective de orice tip de influenţă sau presiune care ar putea fi generată de aflarea numelui lor.”, a declarat pentru HotNews, Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei. 

Mirabela Amarandei a mai adăugat faptul că rezultatul analizei comisiei de speialişti va fi făcut public, precizând că procedura de analiză prevede o perioada de 30 de zile de la momentul înregistrării sesizării. Raportul comisiei este aşteptat să apară la sfârşitul lunii noiembrie. 

Contactat de jurnaliştii Hotnews, Radu Chiriţă a declarat că a fost contactat din partea preşedintelui CNATDCU, care i-a solicitat să facă parte din comisia de specialişti. 

“Nu ştiu dacă fac parte sau urmează să fac parte. Am fost solicitat de preşedintele CNATDCU. Am zis da, mai departe nu am nici un fel de informaţii”, a declarat pentru HotNews, Radu Chiriţă. 

 

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă