Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, anchetează evacuarea a 15 familii de romi din Mangalia. Primarul Cristian Radu: Cei fără forme legale să se întoarcă de unde au venit

Instituția Avocatului Poporului a anunțat, marți, că s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la evacuarea unor familii de romi dintr-un cartier al Municipiului Mangalia.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.10.2017 - 14:08

Instituția Avocatului Poporului a anunțat, marți, că s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la evacuarea unor familii de romi dintr-un cartier al Municipiului Mangalia.

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, instituția face anchetă în legătură cu evacuarea a 15 familii de romi dintr-un cartier din Mangalia.

Sesizarea s-a făcut după ce organizația Active Watch România a distribuit pe Facebook o postare în care era prezentat "modul abuziv" în care s-a procedat, pe data de 15 septembrie, când au fost puse în executare hotărârile judecătorești definitive de evacuare a locuințelor sociale ocupate de 15 familii de romi din cartierul Mihail I. Dobrogeanu (zona Barăci), din municipiul Mangalia.

Un comunicat al Primăriei Municipiului Mangalia, preluat de Agerpres, confirmă că mai multe familii care locuiau în locuințe sociale din acest oraș au fost evacuate vineri, 15 septembrie, în baza unor hotărâri judecătorești cu titlu executoriu. Acțiunile de punere în aplicare a hotărârilor judecătorești, definitive și executorii, au fost conduse de executorul judecătoresc Ionica Sarkis, în prezența jandarmilor, Poliției Locale și reprezentanților primăriei, conform prevederilor legale.

"Procedura de evacuare a vizat 15 familii, care, în ultimii ani, au acumulat datorii foarte mari la utilități și chirie sau locuiau fără forme legale. Astfel, 13 familii au fost evacuate din locuințele situate în zona Barăci aflată la marginea cartierului de case din Mangalia, o familie a fost evacuată de la Căminul CP5 și una dintr-un bloc ANL, situat pe strada Ion Budai Deleanu", a anunțat, într-un comunicat de presă, primarul Cristian Radu.

Potrivit acestuia, anterior evacuării, toți cei evacuați primiseră somații și nu s-au opus procedurilor specifice de evacuare. În urma eliberării locuințelor vizate, acestea au fost izolate, conform procedurilor legale, pentru demolare. Unele dependințe construite ilegal au fost desființate chiar în timpul acțiunii de evacuare întrucât prezentau un risc avansat de degradare.

"Pe măsură ce vom câștiga în instanță, acțiunile de evacuare vor continua, iar aceste barăci insalubre vor fi demolate. Toți cei care locuiesc cu forme legale vor fi mutați, iar ceilalți să se întoarcă de unde au venit la începutul anilor 2000", a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Citește totul despre:

Comentarii