17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAspirantii la jurnalism se viseaza prezentatori TV

Aspirantii la jurnalism se viseaza prezentatori TV

La Universitatea Bucuresti s-a dat startul examenului de admitere pentru anul universitar 2009-2010. Inainte de ora 11, cand a inceput proba scrisa  la Facultatea de Jurnalism si stiintele Comunicarii, era foarte multa animatie, majoritatea celor 1.246 de candidati inscrisi fiind insotiti de parinti, rude, prieteni, emotiile fiind extrem de mari. De remarcat este ca anul acesta, pentru prima data, s-a depasit pragul de 1.000 de candidati, (1.246 candidati inscrisi pentru 120 de locuri bugetare), la fiecare admitere fiind 800-900 de inscrisi, iar in perioada 2000-2008 concurenta fiind intre 8 si 10 candidati/loc. De data aceasta, insa, s-a depasit si pragul celor 10 candidati si s-a ajuns la o concurenta de 10,27/loc. In privinta celor care aleg sa urmeze Facultatea de Jurnalism si stiintele Comunicarii, dl prof. univ. Mihai Coman, decanul institutiei, ne-a spus ca este vorba de tineri din familii obisnuite.

"Nu avem studenti bogati, ci doar ambitiosi. Din anul II incep deja sa munceasca in paralel cu facultatea. O alta remarca vizavi de studentii si absolventii nostri are in vedere mobilitatea lor foarte mare. La trei ani dupa terminarea facultatii ei au schimbat deja 4–5 job–uri in cautarea celui care sa li se potriveasca cel mai bine. Faptul ca a crescut numarul candidatilor, din punctul meu de vedere este o dovada a increderii tinerilor in facultatea noastra", ne–a declarat profesorul Coman.

Ei bine, desi foarte multi, cand bat la portile acestei facultati, vin hotarati ca vor deveni prezentatori TV sau vor ajunge sa "devoreze" publicitatea, dupa primul an de studii foarte multi trebuie sa renunte la visul dinaintea admiterii. "Un an intreg ne chinuim sa le explicam ca realitatea nu este chiar asa cum o vad ei, ca trebuie sa renunte la partea de «donquijotism». De fapt, acesta este si scopul nostru, al facultatii, sa vedem ce i se potriveste cel mai bine fiecarui student. In privinta admiterii, a noastra este atipica. Nu ne bazam pe comentarii, deci care sa testeze memoria candidatului, ci pe simularea unei situatii reale. si acest tip de admitere chiar le place candidatilor nostri. Este o admitere provocatoare", a conchis decanul Facultatii de Jurnalism si stiintele Comunicarii.

"Sigur ca am emotii. Imi astept fata pana iese din examen. A urmat chiar specializarea Jurnalism la liceu si a visat sa devina ziarist. De fapt, este singura din clasa ei care a dat la Jurnalism. A terminat cu 9,90 si sper sa treaca cu brio peste aceasta admitere. Ca mama, ii doresc sa-si atinga scopul si sa gaseasca strada cea buna", ne-a declarat emotionata Liliana Hondrea din Tecuci, care si astepta fiica sa iasa din examen.
"Eu mi-am depus dosarul la o facultate particulara, deci am scapat de sresul admiterii si am venit sa-mi incurajez colega de banca", ne-a spus Ana Rodneanu.

In baza inscrierilor, cele mai cautate facultati de la Universitatea Bucuresti sunt Administratie si Afaceri – 15,75 candidati/loc, Geografie – 13,17 candidati/loc, Jurnalism si stiintele Comunicarii – 10,27 candidati/loc, Istorie – 9,44 candidati/loc, Limbi si Literaturi Straine – 7,95 candidati/loc, Biologie – 7,77 candidati/loc, Litere – 6,3 candidati/loc, Drept – 4,73 candidati/loc. Astazi, emotii mari vor avea candidatii de la Drept, care sustin proba scrisa.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă