10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAnunț oficial: Nicio instituție a statului nu a autorizat vreo acțiune a...

Anunț oficial: Nicio instituție a statului nu a autorizat vreo acțiune a companiei Black Cube în România

Autoritățile române au anunțat oficial că nicio instituție a statului nu a autorizat vreo acțiune a companiei Black Cube în România, informează Digi 24.

Anunțul vine după ce firma Black Cube a susținut într-o declaraţie acordată publicaţiei The Times of Israel, că activităţile sale în România au fost efectuate cu permisiunea autorităţilor de la Bucureşti 

"Nu există niciun dubiu că Black Cube a acţionat în România în concordanţă cu legea, cu autorizaţia şi permisiunea de la cel mai înalt nivel", a citat publicaţia amintită. "Vom lua toate măsurile necesare pentru a-i aduce acasă pe Ron şi David', a mai scris firma israeliană referindu-se la cei doi angajaţi ai săi, Ron Weiner si David Gelcowicz. 

Cei doi au fost reţinuţi pe 3 aprilie de procurorii DIICOT, ei fiind arestaţi în aceeaşi zi pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Ulterior, cei doi israelieni au făcut contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti, iar instanța a decis să le reducă la 20 de zile (3 aprilie – 22 aprilie) perioada în care vor sta în arest preventiv, decizia fiind definitivă.

Ron Weiner si David Gelcowicz sunt anchetaţi de DIICOT pentru spionarea comunicaţiilor şi tentative de compromitere a procurorul şef al DNA. Alți doi cetățeni israelieni, Dan Zorella şi Avi Yanus, foşti ofiţeri de informaţi și co-fondatori ai firmei Black Cube, sunt în vizorul procurorilor în această anchetă. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă