10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAncheta in cazul impuscarii a doi romani la Aubervilliers

Ancheta in cazul impuscarii a doi romani la Aubervilliers

MAE roman preciza ieri ca a luat cunostinta cu regret de incidentul violent petrecut in dimineata zilei de duminica, 13 noiembrie, in localitatea Aubervilliers din nordul Parisului, in urma caruia un cetatean roman si-a pierdut viata si altul a fost ranit.
Informatiile furnizate de autoritatile franceze arata ca este in curs de desfasurare o ancheta privind impuscarea a doi romani intr-o periferie a Parisului, rezultatele urmand a fi comunicate reprezentantilor celor doua victime si ambasadei.
Media romana si franceza a relatat ca la periferia Parisului doi romani au fost impuscati de o banda de cartier pe cand ieseau dintr-o dis-coteca, unul dintre ei decedand la spital. Au fost date si nume, ceea ce a determinat autoritatile romane din Bucuresti si din Paris sa indemne la prudenta. Asa cum declara Corina Vintan, director de comunicare in MAE roman, ministerul va acorda asistenta consulara familiei celui decedat pentru repatrierea cadavrului. Bazil Popovici, consilier de comunicare in cadrul Ambasadei Romaniei din Paris, sublinia ca cel putin unul dintre numele tinerilor impuscati pare a nu fi real. Potrivit altor surse, decedatul ar fi Mois Ilie Florin, nascut in Negresti-Oas. Sunt in curs investigatii in ambele tari, iar presa franceza aprecia ca “intamplarea nu se inscrie in logica evenimentelor violente care se desfasoara in prezent in suburbiile din Franta”. Alte surse arata ca nefericitul incident a survenit “probabil pe fondul consumului de alcool” in respectiva discoteca, “frecventata de cetateni din Europa Centrala si de Est”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă