Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A murit pictoriţa Medi Dinu

Pictoriţa Margareta Wechsler Dinu, cunoscută celor apropiaţi ca Medi Dinu, a încetat din viaţă. Longeviva artistă, care a trăit până la vârsta de 107 ani, s-a dedicat artei până la final, ea vernisând ultima expoziţie – Vârstele Tinereţii – în cadrul unui eveniment aniversar organizat pe data de 8 martie a.c. , se precizează într-un comunicat primit la redacţie de la Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2016 - 21:24

Pictoriţa Margareta Wechsler Dinu, cunoscută celor apropiaţi ca Medi Dinu, a încetat din viaţă. Longeviva artistă, care a trăit până la vârsta de 107 ani, s-a dedicat artei până la final, ea vernisând ultima expoziţie – Vârstele Tinereţii – în cadrul unui eveniment aniversar organizat pe data de 8 martie a.c. , se precizează într-un comunicat primit la redacţie de la Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Născută pe 22 decembrie 1908 la Brezoi, județul Vâlcea, artista a fost studentă la Şcoala de Belle Arte, avându-i ca profesori pe Alexandru Steriadi şi Ipolit Strâmbu. Un atelier de pictură organizat la Balcic, în 1934, avea să îi ofere teme ale unei viitoare expoziţii, care redau peisaje din paradisul de la malul Mării Negre. Tot aici, intră în contact cu mari nume ale picturii româneşti, precum Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Lucian Grigorescu. În cadrul evenimentului organizat pe data de 8 martie, la Centrul Cultural Casa Artelor, artista Medi Dinu a primit placheta de onoare din partea Primăriei Sectorului 3, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia remarcabilă pe care a avut-o la dezvoltarea artei şi culturii naţionale, precum şi a patrimoniului artistic universal.

Citeşte şi REPORTAJ. A început să deseneze cu 104 ani în urmă: Remarcabilul destin al pictoriţei Medi Dinu

Pentru comunitatea evreiască, dispariția sa înseamnă despărțirea nu numai de una dintre cele mai importante femei artist ale secolului trecut, dar și de un ambassador al artei evreiești modern. Condoleanțe familiei îndurerate! Să-i fie amintirea binecuvântată!

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...