Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

5.000 de medici vor protesta sâmbătă în Capitală

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae a anunţat că peste 5.000 de medici vor protesta, sâmbătă, în Capitală, informează

Share

Rl online 0 comentarii

01.11.2013 - 17:10

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae a anunţat că peste 5.000 de medici vor protesta, sâmbătă, în Capitală, informează Mediafax.

Angajaţii din sănătate cer minimum 6% din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demniţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

Autorităţile i-au asigurat pe pe medici că vor primi salarii mai mari, urmând să se stabilească doar procentul de creştere şi care este "etapizarea".

"Dar acest «Da, vor creşte» noi l-am mai primit de nu ştiu câţi ani. Această coaliţie (a Profesioniştilor din Sănătate - n.r.) iese în stradă pentru un concept care înseamnă demnitate - demnitatea unui cetăţean al României, demnitatea unui profesionist. Mâine (sâmbătă - n.r.), vom ieşi în stradă pentru a clama demnitatea. Vom transmite un mesaj către societate. Cinci mii de drapele vor flutura şi vrem să transmitem că noi nu suntem slugi şi că vrem o altfel de societate. Noi vrem România noastră, în care inculţii să nu o ia înaintea culţilor", a explicat preşedintele CMR.

Astărăstoae a mai spus că dacă revendicările angajaţilor din sănătate nu vor fi soluţionate în urma acţiunii de protest, ar putea urma greva generală, dar şi demisii în bloc.

"Noi, cei din sănătate, ne-am săturat să fim batjocoriţi. Marşul de protest se ţine, colegii vin din toate judeţele ţării. Mâine, peste 5.000 de profesionişti din sănătate vor ieşi în stradă să-şi strige, în tăcere, nemulţumirile", a spus, la rândul său, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

Protestatarii se vor aduna începând cu 10.30, în Piaţa Victoriei, unde va avea loc un miting, urmat de un marş până la Palatul Parlamentului, pe traseul Calea Victoriei - Pod Naţiunile Unite - bd. Naţiunile Unite - alveolă Parc Izvor.

Brigada Rutieră a Capitalei precizează că participanţii la protest se vor aduna între orele 10.00 şi 11.00, în Piaţa Victoriei, unde, până la 11.45, va fi un miting de protest, în perimetrul cuprins între bd. Aviatorilor, Şos. Kiseleff şi breteaua din Prelungirea bd. Iancu de Hunedoara.

"Circulaţia în Piaţa Victoriei va fi sistematizată pe principiul dublu sens pe bd. Aviatorilor, iar pe Şos. Kiseleff se va circula normal până în momentul plecării în marş", precizează sursa citată.

Ulterior, în timpul marşului, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseul de deplasare şi pe străzile adiacente la acesta, potrivit Brigăzii Rutiere.

Între orele 13.00 şi 13.30, profesioniştii din sănătate vor protesta în alveola de lângă Parc Izvor.

"Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu maximă atenţie în zonele de mai sus menţionate şi să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor rutieri, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere", se arată într-un comunicat transmis de Brigada Rutieră.

Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona de desfăşurare a adunării publice, dar şi pe traseele de deplasare ale participanţilor.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor, Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor participanţilor să respecte condiţiile de organizare şi desfăşurare a adunărilor publice, să respecte orele de desfăşurare şi locul destinat adunării respective, recomandările făcute de jandarmi, să nu participe la activitate în stare de ebrietate şi să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice.

Jandarmeria Capitalei reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...